UHAPŠEN ĐORĐE LUKIĆ POD SUMNJOM DA JE ŠVERCOVAO 23 TONE MESA

0

Uhapšen Đorđe Lukić, vlasnik “Naše domaće mesare” iz Paraćina, zbog šverca 23 tone neispravnog mesa iz Brazila, pišu Večernje novosti. Ispred klanice “Pavlović” u Supskoj kod Ćuprije pronađen tovar.

PROFIT u Srbiji počinje da gazi preko živih ljudi! Vest da su u Srbiji pronađene 23 tone švercovanog mesa sa isteklim rokom trajanja i sumnjivim poreklom unela je, po ko zna koji put, paniku među građanima, koji i tako više ne znaju šta jedu. Policija je u Jagodini, u saradnji sa Upravom carine, pronašla i zaplenila 23 tone mesa, koje je iz Brazila, preko Kosmeta i Raške daljom prodajom trebalo da bude dostavljena do jednog preduzeća u selu Supska kod Ćuprije. Lisice na ruke stavljene su Đorđu Lukiću, vlasniku radnje “Naša domaća mesara” iz Paraćina.

– Osumnjičenom Lukiću na teret se stavljaju dva dela – navodi za “Novosti” izvor blizak istrazi. – Prvo je falsifikovanje isprava, jer je rekao da je roba njegova, pa je u otpremnici uneo neistinite podatke. Izmenjeni su datumi i informacije o robi, a drugo delo je krijumčarenje. Kamion je zatečen ispred klanice “Pavlović” u Ćupriji. Policija je ispitala vlasnika te klanice, ali je on naveo da nema nikakve veze s tim.

Sve meso je, po nalogu Republičke veterinarske inspekcije, neškodljivo uništeno, a osumnjičeni Lukić biće priveden Višem tužilaštvu za borbu protiv korupcije u Kraljevu. Inače, pojedina pakovanja na sebi su imale deklaracije objekata iz Brazila.

– Veterinarska inspekcija je pružila asistenciju policiji i carini, oni su i pronašli krijumčareno meso – ispričao nam je Zoran Ivanović, načelnik Republičke veterinarske inspekcije. – Meso nije ušlo u našu zemlju legalnim tokom. Gotovo celokupna količina, od oko 23 tone mesa, bila je bez isprave o bezbednosti i sa isteklim rokom trajanja. To su komadi mesa koji ne mogu takvi da se prodaju, već su to parčad koja se skida sa kostiju i koriste za preradu, odnosno za kobasice, šunku, paštetu…

Profesor Neđeljko Karabasil, sa katedre za higijenu i kontrolu namirnica Veterinarskog fakulteta kaže, za “Novosti”, da se iza mesa sumnjivog porekla kriju brojni izvori opasnosti. I biološki i hemijski. Od raznih bakterija, parazita, pa do hormona i lekova.

novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime