UČITELJICA SANJA PRIBAKOVIĆ DOBITNICA OSAM EVROPSKIH PRIZNANJA

0

Učiteljica Sanja Pribaković iz Osnovne škole „Rada Miljković“ u Jagodini dobitnica je osam evropskih priznanja za kvalitet u nastavi. Projekti, koje je radila zajedno sa svojim razredom, u okviru evropske mreže škola „E -Twinning“, visoko su vrednovani i zapaženi širom Evrope.

sanja-pribanovic-2Prezentaciju dece i njihove učiteljice Sanje Pribaković kao i desetine drugih edukativnih projekata videli su i ocenili školski kolektivi iz Ukrajine, Grčke, Italije, turske i mnogih drugih zemalja.

Učiteljica Sanja omiljena je među decom, jer ih na kreativan način motiviše da ovladaju modernih tehnologijama, da ih nauči i poveže sa vršnjacima širom sveta.

„Mi pokazujemo naše aktivnosti, predstavljamo našu školu, naš grad, našu državu, a sa druge strane gledamo drugu decu, gledamo decu Evrope, gledamo njihov rad, njihovu školu njighove aktivnosti, sarađujemo, komuniciramo, šaljemo jedni drugima čestitke, pri, mamo poruke. Nije to samo prijateljstvo, sve je vezano za temu koju radimo“, kaže Sanja Pribaković, učiteljica.

Evropskoj društvenoj mreži „E- Tvining“ mogu da pristupaju samo škole, nastavnici i đaci. Projekat podržava Ministarstvo prosvete, ali je za sada samo dvadesetk škola u Srbiji pristupilo toj platformi. Za decu je važno da im je takav oblik nastave zanimljiv i da ih bolje motiviše da uče.

Novi projekti učiteljice Sanje jesu „Spasimo planetu“ i „Upoznajmo zajedno evropske kulure“. Aktivno su uključeni i roditelji kao i tim za podršku osnovne škole „Rada Miljković“.

rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime