U Paraćinu nagrađeni najuspšeniji sportisti i sportske ekipe

0

U svečanoj sali MBC Sportski Savez opštine Paraćin uručio je pehare, plakete i priznanja najuspešnijim sportistima i sportskim ekipama sa teritorije opštine Paraćin.

Na osnovu odluke komisije za izbor najboljeg sportiste godine i najboljih sportskih klubova, koju su činili članovi Upravnog odbora Sportskog saveza opštine Paraćin i sportski novinari, računajući i glas prilikom javnog glasanja putem interneta, nagrade za naujpešnije sportiste pripale su:

Urošu Miloševiću i Anji Popović kao najboljim najmlađim sportistima u konkurenciji školskog sporta.

„ Ove godine sam proglašena za najbolju pionirku u Paraćinu, prošle godine sam bila druga. Ja sam inače i najbolja pionirka u Srbiji u streljaštvu“ rekla je Anja tim povodom.

Proglašen je i najbolji sportski radnik, a to je ovog puta bio Dragan Zdravković, trener Streljačkog kluba „SFS Borac“.

„Dobijali smo i ranije mnogo nagrada, zadovoljan sam Anjinim uspehom. Pored toga, mi imamo i druge ekipe: pionirke, mlađe juniorke i seniorke. Juniorke su bile druge na Prvenstvu Srbije, seniorke takođe imaju zapažđene rezultate, četvrto mesto, a što se tiče mlađih juniora i juniorki imamo takođe dobar uspeh, ekipno i pojedinačno drugo i treće mesto. STK „SFS Borac“ postoji od 1947. godine, s tim što je ranije imao drugačiji naziv. Mi smo u kontinuitetu imali stalne treninge i takmičenja“, dodao je Anjin trener, inače najbolji sportski radnik na teritoriji opštine Paraćin.

U konkurenciji mladih sportista nagrađeni su Ilija Lekić, iz PK „Viking“ i Milena Vujčić, čanica OŠK „Paraćin“.

„Ja se bavim plivanjem devet godina, pre pet godina su krenuli rezultati i značajne nagrade. Kako godine prolaze sve sam uspešniji“ rekao je Ilija na svečanoj dodeli nagrada i priznanja.

Za najbolju mladu ekipu nagrađene su Juniorke „Gimnazije“, a za najbolju seniorksu ekipu u muškoj konkurenciji AK „Naša Krila“, u ženskoj OKK „Paraćin“. U kategoriji seniora nagradu je dobio Aleksandar Godić, član AK „Naša krila“. Priznanje za doprinos razvoju paraćinskog sporta pripalo je Ljubiši Naumoviću iz Aero kluba „Naša krila“.

Ljubiša je nakon dodele priznanja izrazio zadovoljstvo i dodao: „ Ova nagrada je kao završnica neka, za životono delo, bar je ja tako prihvatam. Paraćin je bogat sportom, pogotovu vazduhoplovom, i ima razloga da se ponosi. Što se Aero kluba tiče, mi se snalazimo, održavamo koninuitet, postižemo dobre rezultate, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, Opštini, Sportskom savezu, donatorima, i grupi velikih entuzijasta. Mnogi Aero klubovi su  prestali sa radom u tom nekom težem periodu kad je naišao, ali eto mi smo opstali. Ekipa naših pilota je nagrađena, Aleksandar Godić je najbolji godinama, u motornom letenju.“

Najbolji sportista u kategoriji veterana je Slavoljub Janković iz Fudbalskog saveza opštine Paraćin. Priznanja su dodeljena i paraćinskim parasposrtistima, a na svečanoj dodeli obeleženi su i jubileji, odnosno 70 godina FK „Radnik“ iz Davidovca i FK „Radnički“ iz Tekije.

 

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime