U KRAGUJEVCU OTVORENA IT GIMNAZIJA

0
Konačno učenici osmog razreda osnovnih škola u Kragujevcu i okolini imaju mogućnost da nastave školovanje u jednoj od najprestižnijih srednjih škola.
IT gimnazija je otvorena kako bi, pored ostalog dokazala da izuzetno kvalitetno školovanje ne moraju uvek da prate i posebno visoke cene. Jedna od osnovnih prednosti školovanja u ovoj obrazovnoj instituciji jesu i vrlo povoljne cene školarine, ali i načini plaćanja koji se maksimalno prilagođavaju mogućnostima roditelja, odnosno staratelja svakog deteta.
Osnovni razlog zbog čega se i učenici i oni koji se o njima staraju, odlučuju upravo za ovu obrazovnu instituciju, nije vezan samo za vrlo povoljne cene školarine, već i za činjenicu da đake očekuje naročito visok kvalitet edukacije, kao i odlični uslovi i izbor između mogućnosti da steknu diplomu za prestižna zanimanja, koja su posebno dobro kotirana na aktuelnom tržištu rada.
U skladu sa rešenjem koje su donele nadležne institucije naše zemlje, IT gimnazija u Kragujevcu http://itgimnazija.edu.rs/ je akreditovana za organizaciju nastave za šest obrazovnih profila, koji su četvrtog stepena. Među trenutno najprespektivnija zanimanja se, svakako svrstavaju ona koja su vezana za IT i elektrotehničku struku, a ova obrazovna institucija nastavu organizuje za najtraženija zanimanja u okviru tih oblasti, kao što su na primer elektrotehničar za elektroniku na vozilima, ali i elektrotehničar procesnog upravljanja, odnosno tehničar grafičkog dizajna i administrator računarskih mreža. Postoji mogućnost i da učenici pohađaju gimnaziju – opšti smer (sportsko odeljenje), ali i da se kvalifikuju za zanimanje IV stepena geodetski tehničar – geometar.
U neposrednoj blizini centra Šumadijskog okruga, u ulici kralja Aleksandra Karađorđevića broj 23 se nalaze prostorije ove škole, koje su opremljene uz maksimalno poštovanje svetskih standarda. Pored vrhunskog klima i sistema video nadzora, taj prostor karateriše i prirodna osvetljenost, ali i pametne table, video projektori i računarska oprema poslednje generacije, što je sve dostupno učenicima.
Stručni kadar IT gimnazije Kragujevac je još jedno od obeležja ove institucije, budući da se radi o stručnjacima koji su izuzetno kvalifikovani, te poseduju višegodišnje iskustvo. A posebno je važno istaći da se nastava organizuje uz maksimalno poštovanje individualnosti svakog učenika, te se nastavni kadar rukovodi primarno principom koji se odnosi na sprovođenje interaktivnog tipa nastave. Tako se svakom učeniku pruža mogućnost da učestvuje u svakom segmentu nastave, pa će na taj način i mnogo lakše svako da savlada znanja koja su predviđena aktuenim nastavnim programom.
Na raspolaganju je i veliki broj dodatnih aktivnosti i sekcija, a IT gimnazija u Kragujevcu naročitu pažnju obraća i na osmišljavanje poseta kulturnim institucijama u gradu i njegovoj bližoj okolini, kroz koje se učenici upoznaju sa istorijom svog kraja. Naravno da se organizuju i brojni izleti, kao i ekskurzije, a destinacije se biraju na osnovu mišljenja učenika i njihovih roditelja, odnosno staratelja.
Uz mogućnost da steknu validnu diplomu za jedan od ponuđenih 6 obrazovnih profila, a kroz redovno školovanje, koje se odvija primarno u skladu sa pravilima koja navodi nadležno Ministarstvo prosvete, nauke i tehonološkog razvoja Republike Srbije, zainteresovanima je na raspolaganju svakako i mogućnost da se vanredno školuju, ali i da izvrše proces prekvalifikacije i dokvalifikacije.
 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime