U KLUBU ZA TRAŽENJE POSLA I OBUKA ZA RAZLIČITE PROFILE

0

Klub za traženje posla i Centar za informisanje i profesionalno savetovanje u Filijali Jagodina NSZ, kao i Klub za traženje posla u Službi Paraćin počeli su sa radom u februaru ove godine u kompletno obnovljenim prostorijama.

U Filijali Jagodina od februara su održane četiri obuke za 48 polaznika, dok je u Paraćinu 36-oro nezaposlenih završilo tri obuke. Ukupno njih 17 je nakon obuke i našlo posao, podaci su Filijale Jagodina NSZ. Takođe, polaznici su u Klubovima mogli da se obuče za različita zanimanja, pa je tako jedan nezaposleni završio obuku za vođenje poslovnih knjiga, a dvoje obuku za izradu bureka i kora. Pored toga, u Klubu u Jagodini nezaposleni su imali priliku da se direktno predstave poslodavcima i predaju im lično radnu biografiju. Tako su prilikom posete klubu od strane predstavnika kompanija DOO AUNDE I GRAWE OSIGURANJE DOO tražioci posla koji su ušli u uži krug pozvani i na razgovor za posao. Takodje postoji dobra saradnja i sa drugim kompanijama sa teritorije Jagodine i okoline – DOO CONFEZIONI ANDREA, DOO MOTOR, DOO VIBAC BALCANY, DOO LINK PLUS RACUNARI…

” Nacionalna sluzba za zaposljavanje  je obuku u Klubu za trazenje posla pokrenula I osmislila kao aktivnu meru tržišta rada, u finkciji prevencije dugoročne nezaposlenosti. Posebna pažnja se posvećuje licima kojima usled nedostatka radnog iskustva preti dugoročna nezaposlenost, kao i tehnološkim viškovima, prolongirano nezaposlenim i pripadnicima manjinskih, socijalno depriviranih grupa”-izjavila je Danijela Nikolić, savetnik za zapošljavanje i izvodjaač obuke u Klubu za traženje posla u Jagodini.

Centar za informisanje i profesionalno savetovanje u Filijali Jagodina nezaposlenima pruža sve aktuelne informacije o svetu rada, obrazovanja i zapošljavanja, a od početka rada kroz Centar je prošao 201 nezaposleni.

Klubovi za traženje posla u Jagodini i Paraćinu deo su projekta koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, a podršku pruža i Kancelarija za mlade Opštine Paraćin. Projekat je predviđen za sve mlade do 30 godina, koji žele da se zaposle ili su već u procesu traženja posla, ali su dobrodošli svi nezaposleni koji žele da se uključe. U Klubovima se organizuju obuke i stručna predavanja o pisanju radne biografije i kako se predstaviti poslodavcu. Tokom obuke dobijaju se sve informacije o slobodnim radnim mestima, kontaktira sa poslodavcima i stiču nova znanja i veštine u traženju posla.

Nakon prolaska petodnevne obuke – za nekvalifikovane, odnosno dvonedeljne obuke za sve ostale nezaposlene, polaznici mogu još mesec dana da  koriste prostorije klubova, koji su opremljeni modernom tehnikom i imaju besplatan internet da bi nezaposlei što brže došli do neophodnih informacija. Takođe svi imaju u svakom trenutku stručnu podršku Nacionalne službe za zapošljavanje. Opremanje i rad klubova i Centra finansirala je EU, kroz projekat za pomoć teže zapošljivim grupama – IPA 2012, a sufinansirala je NSZ

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime