U ČETVRTAK UVEČE STIŽE NAJVEĆI BROJ ČLANOVA „HELLS ANGELS“

0
Jagodina, 30. maja 2018 - U Jagodinu, na godisnji sastanak koji se odrzava ove sedmice, do veceras je stiglo oko 900 motorista "Andjela pakla" (Hells Angels), od 2.000 koliko se ocekuje, izjavio Tanjugu clan Ogranka za Srbiju zaduzen za medije Vladimir Petkovic. FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC / bb

Motoristi „Anđeli pakla“ (Hells Angels) stižu i večeras u Jagodinu, gde ovog vikenda imaju godišnji sastanak. U toku večeri stigao je najveći broj najpoznatijih bajkera na svetu.

Do 17 sati u četvrtak je u Jagodinu stiglo 513 ljudi, od kojih je 380 stranih državljana. Dan pre toga stiglo je 676 stranih državljana. Već u četvrtak uveče stigli su i ostali. Jagodina je u znaku „Hells Angels“.

Na prilazima Jagodini, ali i na policijskom punktu, na ulazu u Akva park, je gužva. Stigli su bajkeri iz Holandije, Grčke, Švajcarske.

Policija pomno pregleda, bukvalno sve, do u sitnice, ljude i motore. Jagodina je od 29. maja do 5. juna domaćin centralnog godišnjeg evropskog skupa Moto kluba „Anđeli pakla“.

„Oni se u Akva parku druže, kupaju i sunčaju. U svojoj režiji su obezbedili hranu i piće, a smešteni su u lokalnim hotelima, kao i u susednim gradovima. Mnogi od njih su iskoristili priliku da prošetaju gradom, uglavnom pešice, pošto nije predviđen defile motora kroz grad“, kazao je direktor akva parka Zoran Gligorijević.

„Svake večeri od 17 sati biće koncerti. Večeras nastupaju domaće grupe, a sutra i strane rok grupe. Subota je glavni dan za kulturno-zabavni program i tada će nastupiti članovi jagodinskog KUD-a ‘Kablovi’ i hor Fakulteta pedagoških nauka, a u subotu će biti održano venčanje ruskih bajkera i vatromet“, rekao je Gligorijević.

Komentarišući tenzije oko dolaska bajkera u Jagodinu, on je kazao da se ne očekuju problemi jer su to, kako je kazao, porodični ljudi.

„Na njih gledamo kao i na sve ostale turiste. Želja nam je da ih ugostimo što bolje i da ponesu lepe utiske iz Jagodine“, rekao je Gligorijević.

On je rekao da je na parkingu kod Akva parka punkt gde će policajci pretresati i kontrolisati sve motocikliste koji ulaze u ograđeni prostor.

„Svi koji uđu i izađu iz kampa prolaze kontrolu. Motociklisti se ne bune što znači da i oni žele da sve prođe kako treba. Povećan je broj policajaca na ulicama grada iz preventivnih razloga. MUP radi svoj posao i mi im zahvaljujemo“, dodao je Gligorijević.

FOTO Dušan Aničić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime