U BIBLIOTECI ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE MILETA ĐORĐEVIĆA

0

U utorak, 20. juna u Narodnoj biblioteci u Jagodini održana je promocija knjige „BIO SAM SVEDOK JEDNOG VREMENA“ autora Mileta Đorđevića.

Milun Vasić, recenzent knjige, u svom izlaganju posebnu pažnju je posvetio strasti i iskrenosti u tekstovima Mileta Đorđevića. Vasić je pohvalio nesumnjivi analitički duh i pronicljivost autora, koji tekst često dovode na granicu ironije i satire.

mile-1

Dejan Tanić, istoričar iz Jagodine, prisutnima je pokušao da dočara genezu sukoba o kojima autor piše, naglašavajući da globalizam i terorizam nisu slučajno zajedno stavljeni u podnaslov knjige. Tanić je objasnio otkud Albanci na Kosovu, a zatim izneo fascinantne podatke o borbi koja se na tlu Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca tokom dvadesetih godina prošlog veka vodila protiv kačačkih upada iz Albanije.

Mile Đorđević je prisutnima objasnio svoju motivaciju za pisanje knjige koju doživljava kao svojevrsni apel javnosti i državnim organima Srbije. On je objasnio da u knjizi nema ljubavi, mesečine, žubora potoka, pevanja ptica i kreketanja žaba, već u njoj preovlađuje, kako je duhovito primetio “lajanje na zvezde i krupne zverke”. On je posetiocima promocije poklonio po jedan primerak knjige da njegove tekstove na miru pročitaju i razmisle o njima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime