TOKOM NOĆI NAOBLAČENJE

0

U većem delu Srbije će biti pretežno sunčano i malo svežije, ponegde na severu su ujutro mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Na jugu dok i jugoistoku zadržaće se veoma toplo vreme, saopštio je Republički Hidrometeorološki zavod.

Tokom noći u severnim i zapadnim krajevima očekuje se naoblačenje s osetnim padom temperature, pojačanim severozapadnim vetrom, ponegde s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od 16 do 24 stepena, a najviša dnevna od 32 na severu, do 38 stepeni na jugu i jugoistoku.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i malo svežije, uz slab vetar. Jutarnja temperatura biće oko 23, a najviša dnevna oko 34 stepena. Tokom noći očekuje se naoblačenje s osetnim padom temperature, pojačanim vetrom, a moguća je kiša ili kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Meteorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na hronično obolele osobe i meteoropate. Posebno oprezni treba da budu srčani bolesnici, osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičari, kojima se savetuje da slede savete lekara i ograniče svoje fizičke napore. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu nervoze, malaksalosti i glavobolјe.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime