TAKMIČENJE ZA NAJBOLJU STUDENTSKU IDEJU

0

U okviru IF4TM projekta, kojim koordinira Univerzitet u Kragujevcu, organizuje se Takmičenje za najbolju studentsku ideju i sprovodi se sa još 17 partnera iz 6 zemalja. Finansira ga Evropska Unija u okviru Erazmus plus programa, a pobednike očekuju vredne nagrade. Konkurs je otvoren od sutra i traje do 25. marta.

Takmičenje se realizuje kroz sedam lokalnih nadmetanja u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru i Zrenjaninu i kroz organizaciju finalnog takmičenja u Privrednoj komori Srbije.

Organizatori takmičenja su visokoškolske ustanove, članice projekta – univerziteti u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Državni univerzitet u Novom Pazaru, Univerzitet Metropolitan Beograd i Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu. Suorganizatori Takmičenja su biznis inkubatori iz Kragujevca, Beograda i Novog Sada.

Pravo učešća na Takmičenju imaju studenti osnovnih, master i doktorskih studija pomenutih visikoškolskih ustanova.

Ideje i timovi koji budu prošli prvu fazu selekcije će imati priliku da kroz set preduzetničkih obuka i mentorsku podršku detaljno razrade svoje ideje, razviju poslovne modele primenom CANVAS metode i pripreme ih za lokalne prezentacije pred žirijem koje će se održati tokom juna meseca ove godine. Dva prvoplasirana tima sa svakog lokalnog takmičenja učestvovaće na nacionalnom finalnom takmičenju koje se održava u Privrednoj komori Srbije u julu mesecu ove godine.

Pobednike lokalnih i nacionalnog finalnog takmičenja očekuju i vredne nagrade, kao što su nagradna putovanja odnosno studijske posete za svaki pobednički tim lokalnog takmičenja (poseta partnerskim institucijama u Austriji, Engleskoj, Portugalu, Sloveniji ili Italiji), novčane nagrade preduzeća sponzora, besplatna izrada brzih prototipova, besplatan zakup poslovnog prostora u biznis inkubatorima, konsultativna i mentorska pomoć u razvoju poslovnog modela, pomoć u promociji ideje i poslovnog modela kao i druge vrste nagrada koje obezbeđ

Ideje i timove (2 do 4 člana) studenti prijavljuju od 15. februara do 25. marta slanjem popunjenog prijavnog formulara koji mogu naći na sajtu projekta www.if4tm.kg.ac.rs i facebook stranici takmičenja www.facebook.com/takmicenje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime