STUDENTI FAKULTETA PEDAGOŠKIH NAUKA OSNOVALI FUDBALSKI KLUB „STUDENT“

0

Juče su u Jagodini, studenti ušli u istoriju sporta. Sreten Adžić, upravitelj Muške Učiteljske škole, koja je danas poznata kao Fakultet pedagoških nauka je doneo prvu loptu u Jagodinu, a njegovi ,,potomci“, sadašnji studenti Fakulteta pedagoških nauka su na inicijativu studenata i uz pomoć Studentske organizacije osnovali muški fudbalski klub ,,STUDENT„, na osnivačkoj skupštini, u prostorijama Fakulteta.
student1Ovim je započela nova era sportista Fakulteta, koji se bave fudbalom, jer će, pre svega, moći da se takmiče sa amaterskim i profesionalnim klubovima, počevši od najniže Gradske lige Jagodine, a njihov cilj je, kako kažu, plasiranje u visoke lige i osvajanje Gradskog kupa.
Na osnivačkoj skupštini, za predsednika skupštine izabran je Kristijan Novaković, student Fakulteta i dugogodišnji fudbalski sudija.
Za predsednika je izabran Dušan Marković, predsednik Studentske organizacije.
Podpredsednici su : Jovan Milić i Nemanja Antić.
Dok će funkciju blagajnika, ekonoma i sekretara kluba obavljati Marko Mihajlović, takođe student FPN.
A izvršni odbor će činiti : Dušan Marković, Antić Nemanja, Jovan Milić, Aleksandar Racić i Milan Milosavljević.
Takođe, na ovoj sednici se govorilo o osnivanju ženskog ogranka kluba, jer postoje studentkinje koje su, takođe zainteresovane za fubal i čime bi se automatski plasirale u više Lige Srbije i bile konkurencija ostalim ženskim fudbalskim klubovima iz Srbije.
Da je ovo jedan jedinstven potez studenata i Studentske organizacije Fakulteta pedagoških nauka, svedoči i to da na Univerzitetu u Kragujevcu ne postoji slično sportsko udruženje, odnosno sličan fudbalski klub, osnovan na nekom od fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime