STEVANOVIĆ: SNEG U JAGODINI NE PRAVI PROBLEME

0

Gradonačelnik Jagodine i komadant Štaba za elementarne nepogode Ratko Stevanović izjavio je danas da sneg u Jagodini ne pravi probleme i da se život u gradu i selima normalno odvija.

„Sneg, koji od sinoć pada sa prekidima jačim i slabijim intenzitetom, ne pravi probleme, svi putevi su prohodni, posuti solju i rizlom, snabdevenje strujom, vodom, gasom, toplotnom energijom je uredno“, rekao je Stevanović.

Inače, Javno preduzeće „Uređenje i javno osvetljenje“ poverilo je održavanje gradskih ulica i lokalnih puteva u zimskom periodu Preduzeću za puteve „Jagodina put“, a reč je 29 ulica prvog prioriteta dužine 37,90 kilometara i 30 ulica drugog prioriteta dužine 23,46 kilometara, kao i o lokalnim putevima prvog i drugog prioriteta dužine 192,31 kilometar, rečeno je u Gradskoj upravi.

„Jagodina put“ za zimsko održavanje ulica i puteva koristi sedam kamiona, tri sa hidrauličnim čistačima i posipačima soli, grejder, utovarivač, dva buldožera, vučno vozilo šleper, dva traktora sa ciklonom, koji opsulužuju rukovaoci mašina, vozači kamiona, radnici putari.

Posebna pažnja posvećena je kritičnim mestima, poput oštrih krivina, velikih uspona i zona iznenednog zavejavanja, kažu u Gradskoj upravi, te dodaju da će protiv poledice putari boriti preventivno, posipanjem soli ili mešavinom kamene rizle i soli.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime