Potrebno je:

  • 1/2 kg. tankih kora
  • 200-300 gr malina
  • 1 jogurt 200 ml
  • 200 gr griza
  • 50 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 pudinga od vanile
  • 200 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 l mleka
  • 50 gr margarina

Priprema:

Staviti mleko da se kuva, dodati šećer (po želji), vanilin šećer i skuvati puding. Puding ohladiti i dodati 50 gr umućenog margarina i dobro izjednačiti. Jaja umutiti sa šećerom, a potom dodati griz, prašak za pecivo, jogurt i ulje. Sve dobro izjednačiti.

Koru raširiti i pouljiti, pa preko nje staviti drugu koru koju treba da namažete filom. Ređajte treću i četvrtu koru, i svaku premažite filom.

Zatim rasporedite maline po celoj širini i na dnu sipajte kašiku pudinga.

Kada budete mazali film, potrudite se da sam vrh (otprilike tri centimetra) ostavite nenamazane.

Kore saviti sa strane i uviti u štrudlu. Lagano prebaciti u pleh koji ste podmazali ili staviti peh papir.

Preostali fil namazati preko štrudle. Peći na 200 stepeni, oko 40 min.

Izvor i foto: Bakina kuhinja

Nema komentara