Silovao uličnog psa u napuštenoj kući u Paraćinu? (VIDEO)

0

U sredu 17. aprila paraćinskoj policiji prijavljen je slučaj zlostavljanja uličnog psa. Slučaj se navodno dogodio u ulici Bore Petrovića u napuštenoj kući. Muškarac koji je prema svedočenju žene koja je prijavila slučaj policiji, imao jaknu koja podseća na maskirnu uniformu i nije bio ni beskućnik već, kako ona kaže – običan građanin.

„Radi se o starijoj ženi koja je čula kroz prozor zgrade koja se nalazi preko puta te napuštene kuće, zapomaganje i kukanje psa. Žena je izašla na prozor i videla muškarca koji izlazi iz kuće sa pantalonama spuštenim do kolena a koje je usput podigao i zakopčavao. Žena je uzela telefon i snimila par trenutaka tog događaja i brzo je sišla dole ali muškarac je otišao. Ušla je u napuštenu kuću, skinula psu kanap sa vrata. Taj pas je stalno bio kod pijace tako da pretpostavljamo da ga je on vezao kanapom i poveo sa sobom. Kada mu je skinula kanap, pas je pobegao. Odmah je pozvala policiju i zaštitare koje poznaje, jedan od njih sam i ja. Otišla sam i našla psa koji je bio uznemiren i uplašen, radi se o ženki s ulice koju smo hranili“ kaže jedna od zaštitarki iz ovog grada.

Ona dodaje da su pripadnici policije uzeli snimak iz telefona žene koja je prijavila nasilje.

„Potrebno je uraditi cervikalni bris ali takve analize su moguće samo u velikim veterinarskim ordinacijama u većim gradovima. Pas je sada na sigurnom, pokušaćemo da joj nađemo dom i da je sklonimo sa ulice. Očekujemo da policija radi svoj posao i da ovaj nastran i opasan čovek bude pronađen jer je on opasnost po celo društvo“ dodaje ona.

Glavni dokaz u ovom slučaju na osnovu koga bi mogla biti pokrenuta istraga, je nalaz brisa i analize koje bi potvrdile da je pas silovan ali te analize do sada nisu urađene.

„Kliničkim pregledom je ustanovljeno da je pas pod stresom, uplašen i blago dezorjentisan. Sluzokože genitalnog trakta su intaktne, neoštećene i bez znakova mehaničke povrede. Uzet je vaginalni bris za dalju analizu“ kaže dr Aleksandar Petrović koji je psa pregledao.

Da li će analize biti urađene kako bi na osnovu tog dokaza Osnovno javno tužilaštvo u Paraćinu pokrenulo istragu, još uvek nije poznato. Prema nezvaničnim informacijama, policija je ponudila da se po službenoj dužnosti uradi bris, ali zaštitarke su to odbile i preuzele taj posao na sebe.

„Ne verujemo policiji jer ni u ranijim slučajevima npr. trovanja pasa u Paraćinu ništa nisu uradili. Mislim da bi policija psa pustila i da ništa ne bi bilo“ kaže naša sagovornica.

Policija se ovim povodom još uvek nije zvanično oglašavala.

 

(Medijski sadržaji nastali su realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime