SEDAM OSOBA UHAPŠENO ZBOG PREPRODAJE POKVARENOG MESA

0

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal je uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su preprodali u Srbiji oko 31 tonu pokvarenog mesa i mesnih prerađevina.

Meso i prerađevine su poreklom iz Brazila, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Sedmorica osumnjičenih se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv P. S, D. D, S. M, M. M, L. Đ i M. M, koji su uhapšeni u saradnji s policiskim upravama iz Jagodine i Užica.

Oni su osumnjiceni da su u periodu od juna do avgusta 2018. godine nabavlili oko 31 tone mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, a kojima je rok trajanja istekao.

Sumnja se da su zatim to pokvareno meso preprodavali raznim preduzećima koja se bave preradom mesa i mesnih prerađevina.

„Blic“ podseća da je ovoj akciji prethodila zaplena u Jagodini 11. avgusta 2018. godine 23 tone mesa koje je iz Brazila, preko Kosova i Metohije, zatim Raške, i daljom prodajom trebalo da bude dostavljeno jednom preduzeću u Ćupriji.

Meso je uništeno, a uhapšen je Ð. L. (21), odgovorno lice koje se bavilo nabavkom mesa i daljom prodajom, saopštila je tada Policijska uprava u Jagodini.

Uhapšeni Ð. L. je osumnjičen da je počinio krivično delo krijumčarenje. Veterinarska inspekcija je utvrdila da meso, zbog isteka roka trajanja, nije za upotrebu, pa je zato uništeno.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime