PREDUZEĆA „PAVLOVIĆ“ I „AM TRGOTRANS 08“ U LANCU ŠVERCA MESA, VOZAČ U BEGSTVU

1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini zaplenili su oko 36 tona mesa i mesnih prerađevina bez dokaza o poreklu i uhapsili pet osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u nabavci ovog mesa.

Uhapšeni su S. P. (1972), odgovorno lice preduzeća „Pavlović“ sa područja Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, i M.D. (1984), odgovorno lice preduzeća „AM Trgotrans 08“ iz Užica, osumnjičenog za zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu

Policija je uhapsila i D. G. (1980) iz Ćuprije, M. M. (1981) iz Paraćina i M. S. (1987) iz Raške osumnjičene da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Krivičnom prijavom obuhvaćene su još dve osobe, od kojih se jedna već nalazi u pritvoru, a za drugom policija traga.

Postoje osnovi sumnje da je S. P. sa M. D. nabavio meso i mesne prerađevine bez dokaza o poreklu, radi dalje prodaje kupcima za gotov novac.

Kako se sumnja, nabavljeno meso je sa AP Kosovo i Metohija više puta dopremano do preduzeća „AM Trgotrans 08“, gde je pripremano za dalju prodaju.

D. G., M. M. i M. S. su, kako se sumnja, obezbeđivali nesmetan transport mesa do preduzeća „Pavlović“ tako što su vozaču, za kojim policija intenzivno traga, javljali o kretanju policije na putu od Užica do Ćuprije.

Policija je u hladnjači preduzeća „Pavlović“ pronašla oko 31,4 tone mesa, a u hladnjači preduzeća „AM Trgotrans 08“ oko 4,5 tone, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 12,6 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

 

1 KOMENTAR

  1. U Jagodini pored zgrade Viseg suda vec nekoliko godina „uspesno“ radi njihova kasapnica,pardon „trovacnica“ Nadam se da su nadlezne inspekcije preduzele potrebne mere u cilju zatvaranja iste.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime