Nedelja je idealan dan za kuvanje gulaša iz jednostavnog razloga što ćete imati ručak i za sutra a možda i prekosutra. Dodajte samo drugi prilog.

Potrebno je:

½ kg junećeg mesa

½ kg šampinjonagulas-1

1 konzerva paradajz pelata

½ l supe od kocke

1 kašičica bibera

1 kašičica aleve paprike

100 gr dimljene slanine

2 glavice crnog luka

1 glavica belog luka

1 lovorov list

1 kašika suvog povrća

2 kašičice soli

1 dcl crnog vina

2 kašike prezle

Sitno iseckati crni i beli luk, propržiti malo na ulju i u to dodati junetinu iseckanu na kockice. Posoliti i pobiberiti ,sipati alevu papriku i pržiti uz mešanje oko 10 minuta pa u to dodati šampinjone iseckane na listiće, sitno iseckanu slaninu, suvo povrće i lovorov list, promešati oko 5 minuta pa naliti paradajz pelatom. Posle oko 15 minuta naliti supom i crnim vinom. Kada provri, smanjiti vatru da krčka na tihoj vatri još oko 1 sat. Pri kraju dodati prezlu da gulaš dobije na gustini.

Služiti uz testeninu, pire krompir ili pirinač.

Prijatno!

Nema komentara