KAKO UKLONITI PESTICIDE SA VOĆA I POVRĆA

3

U današnje vreme skoro svo voće i povrće koje možete da kupite je tokom gajenja tretirano pesticidima.Često se pred sazrevanje voće i povrće tretira protiv truljenja kako bi se smanjio broj pokvarenih plodova i posle berbe tokom čuvanja.

Niko ne želi pesticide ili bilo kakve štetne hemikalije u hrani. Uglavnom, ti pesticidi se javljaju zato što se voće ne pere pre upotrebe. Voće i drugi proizvodi mogu da dođu u dodir sa bilo čim na putu od njive do trpeze.

Ako ste pročitali mnogo članaka ili pitali ljude, dobijali ste različite odgovore i različita rešenja. Neka od tih rešenja traže dosta vremena, a vi biste da uživate u voću. Dakle, zašto ovi ukusni proizvodi uopšte sadrže pesticide? U nedostaku održavanja i skladišta, vlasnici žele da produže život namirnicama na polici. Često se ne prodaju sve zalihe u jednom danu ili nedelji. Pokvarena hrana je trošak pa se zato proizvodi prskaju hemikalijama. I proizvodi koji dolaze direktno sa farme zahtevaju oprez. Njima se ne produžava život na policama ali mogu da sadrže hemikalije sa farme.

Ako biste da izbegnete ili smanjite izlaganje hemikalijama, evo jednostavnog rešenja za taj problem.

Sastojci:

 • voda
 • obično alkoholno (belo) sirće

Uputstvo:

 1. Napunite veliku činiju rastvorom od 4 dela vode i 1 dela običnog alkoholnog sirćeta.
 2. Voće i povrće koje želite da koristite potopite u rastvor na 20 do 30 minuta.
 3. Izvadite iz rastvora i isperite čistom vodom.

Treba malo vremena za ovo ali potrebna su samo dva prosta sastojka. Na kraju, izbegavate štetnu kontaminaciju i imate zdravu ishranu. Pored toga, svo voće i povrće možete oprati u istom rastvoru. Voće i povrće obezbeđuju zdraviji život i bistriji um, stoga uživajte u njima kada ih očistite!

3 KOMENTARA

 1. Zato se nije niko ni potpisao ispod.
  Proverite tekstove koje objavljujete.
  Da ste konsultovali nekog hemicara ili tehnologa iz oblasti tehnologije prerade hrane bilo bi vam jasno da je navedena informacija netacna.
  Kao i one gde se preporucuje da se koristi soda bikarbona, ili himalajska so, ili slicno.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime