BALŠA BOŽOVIĆ: ZBOG VAUČERA NEĆE ZAŽIVETI TURIZAM

0

BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije „otvorili“ su današnju sednicu poslaničkim pitanjima, pa su tako demokrate pitale da li postoji strategija za razvoj turizma, uz ocenu da najave premijera Aleksandra Vučića o podsticajima za razvoj domaćeg turizma neće doprineti da turizam u Srbiji zaživi.

„Turizam zbog nekoliko vaučera od 5.000 dinara neće zaživeti!“, naveo je demokrata Balša Božović na početku sednice koji poslanici svakog utorka koriste za postavljanje poslaničkih pitanja.

Božović tvrdi da premijer Vučić i Ministarstvo finansija imaju potpuno suprotno viđenje razvoja turizma, imajući u vidu da će, kako navodi, troškovi korporativnih putovanja, takozvanih „tim bilding“ putovanja, biti uvećani za 60 odsto kada su u pitanju porezi.

Božović je stoga premijera i Ministarstvo finansija upitao da li postoji strategija za razvoj domaćeg turizma, navodeći da nije jasno kako će i na koji način biti obezbeđeni poreski podsticaji onima koji su zainteresovani da odmor provedu u Srbiji.

Poslanici Nove Srbije pokrenuli su pitanje poseta muzeju Nikole Tesle u Beogradu, a šef poslanika te stranke Miroslav Markićević upitao ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca pod kojim uslovima ostali građani mogu da posete taj muzej i koriste ostale prostorije Muzeja, imajući u vidu fotografiju koja je pre nekoliko dana objavljena u javnosti.

„Povodom fotografije koja se pojavila u javnosti ima osnova da ministra Tasovca zapitamo da li postoji protokol ili kućni red kojima se uređuju pravila u takvim institucijama, radno vreme, i da li može da kaže u koje doba dana ili noći je snimljena fotografija. Pretpostavljam da nije u radno vreme, jer posetioci ne bi mogli da konzumiraju svoje potrebe ako neko sedi na dušecima, jorganima i ćilimima“, naveo je on.

Markićević je dodao da ga kao građanina zabrinjava ćutanje i nereagovanje radnika u kulturi.

Poslanik SPO-DHS S Aleksandar Čotrić upitao je direktora BIA Aleksandra Đorđevića da li će posle rehabilitacije Dragoljuba Draže Mihajlovića njegovi lični predmeti koji se nalaze u posedu BIA biti predati Vojnom muzeju na Kalemegdanu ili Pomen domu na Ravnoj gori.

Poslanik SPS Neđo Jovanović ukazao je na teško stanje u Zdravstvenom centru u Užicu, usled blokade računa u iznosu od 10 miliona dinara, navodeći da je zbog toga ugroženo pravo pacijenata, jer zbog toga, pored ostalog, nije omogućeno upućivanje pacijenata na dalje lečenje van tog centra, kao i receptura.

Poslanica SDS Branka Karavidić saopštila je da je Majdanpek prethodnih dana bio prekriven prašinom iz rudnika bakra i upitala ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđana Verbića da li je upoznat sa tim i šta će RTB Bor preduzeti da se to pitanje reši.

Naprednjaci su ukazali da Vlada Vojvodine još uvek nije uplatila novac izvođačima radova na Žeželjevom mostu, a ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića upitali kada će novootvoreno policijsko odeljenje u Novom Sadu dobiti karakter policijske ispostave i kada će početi da radi u punom kapacitetu kako bi se povećala bezbednost građana.

„Vlada Bojana Pajtića misli samo na sebe, pa pitam koliko je ukupan i prosečan broj dana kada je vlada kasnila sa uplatama, da li je tačno da do danas još uvek nije izvršena uplata i koliko su štetu građani pretrpeli zbog ovih kašnjenja“, naveo je naprednjak Žarko Mićin.

Poslanici su nastavili rad raspravom o novim zakonskim rešenjima u oblasti odbrane od grada i o zapaljivim i gorivim tečnostima i zapaljivim gasovima.

Tanjug

Prethodni tekstZAVRŠENA MATEMATIKA, SUTRA KOMBINOVANI TEST
Sledeći tekstNIKO NEĆE DA BERE MALINE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime