U Beogradu, Novom Sadu i Nišu održani protesti studenata, koji su na ulice izašli drugi dan zaredom jer su, kako ističu, nezadovoljni rezultatima izbora za predsednika. Skupovi su održani u još nekoliko gradova. U Beogradu, njih nekoliko hiljada, kretali su se u koloni – od Skupštine, ka Vladi i nazad. Nije bilo incidenata, oko 22h se razišli, prenosi N1

U Beogradu, na platou ispred Skupštine Srbije, skup je otpočeo oko 18 sati, da bi nešto oko 19h građani krenuli u protestnu šetnju, Terazijama, Svetogorskom, pored RTS, ka Vladi Srbije.

Kolona se zaustavila nakratko ispred redakcije lista Informer, kao i ispred prostorija DS na Terazijama.

Saobraćaj je u centru grada bio potpuno blokiran. Ispred RTS-a su burno reagovali uz povike „Uprava napolje“ nazivajući ih „prodanima“.

Jedna grupa demonstranata krenula je ka Savamali, neki su pominjali i Studentski grad, a druga ka RIK-u.

Jedna baklja je zapaljena ispred Vlade, jedna ispred Geozavoda, gde je deo okupljenih vikao „Ko ne skače taj je Vučić“.

Interesantno je da ispred Vlade Srbije nije bilo policajaca.

Kolona se na kraju vratila na plato ispred Narodne skupštine i nešto pre 22 sata polako su počeli da se razilaze.

Ni danas nije bilo jasnije ko je organizator protesta, javlja naš reporter s lica mesta. Radi se, kako su rekli učesnici, o protestu organizovanom putem društvenih mreža, i da njime žele da iskažu nezadovoljstvo zbog rezultata  izbora.

Nije jasno šta su njihovi konkretni zahtevi, i da li će krenuti u povorci kao i tokom jučerašnjeg protesta. Oni zvižde pištaljkama, čuju se bubnjevi, uzvikuju parole protiv Vučića i „Izlazite napolje“, „Lopovi, lopovi“, „Pokrali ste izbore“.

U Jagodini se okupilo tridesetak mladih ljudi bez parola i obeležja, razišli su se oko 19 sati.

Nema komentara