BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE DESPOTOVAC POZVAO PREDSEDNIKA SKUPŠTINE DA PODNESE OSTAVKU

0

Bivši predsednik opštine Desptovac, Dejan Nenadović (SPS) oštro je kritikovao sadašnju despotovačku vlast koju predvodi SNS.

„Da smo bili u pravu kada smo kritikovali način gašenja dva javna preduzeća u opštini Despotovac pokazuje to što odluka o gašenju nije prošla i NE MOŽE da prodje u Agenciji za privredne registre, jer nije u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima tj privrednim društvima. Radi se o preduzećima Direkcija za izgradnju i preduzeću za vodosnabdevanje. Obzirom da je Predsednik Skupštine opštine Zlatko Marjanović potpisao ovu nezakonitu odluku, ovim putem ga pozivam da podnese ostavku na tu funkciju jer su sve vrste političke sile i presije učinili prema opoziciji samo da ista prodje. A naša je namera bila da im ukažemo da ne može da prodje jer nije zakonita“ rekao je Nenadović.
On je ukazao na to da mu u skupštini „nije stalo do toga da dokazuje da je u pravu već mu je stalo da pokaže gradjanima opštine Despotovac da je sadašnja vlast neradna, nesposobna i pored svega bahata“

„Ova vlast je upravo takva jer su mogli bar da saslušaju opoziciju a ne da se ponašaju kao na protekloj sednici. Nisu mi jasni ni odbornici koji sede u njihovim redovima i koji slepo glasaju za nezakonite odluke a ima tu i lekara i ekonomista i inzenjera itd.“ rekao je on.

Zakon o budžetskom sistemu koji je donet prošle godine isključuje ova preduzeća da budu indirektni korisnici budžeta, već kao i sva druga javna preduzeća mogu da se finansiraju iz sopstvenih izvora ili subvencija. Despotovačka skupština, kako ocenjuje opozcija nije se bavila ovim problemom u proteklih godinu dana već je sazvala sednicu po hitnom postupku gde je doneta odluka o gašenju ovih preduzeća bez zakonskih osnova. Opozicija smatra da nije moralo doći do gašenja već je moglo promeniti oblik i prelazak na samofinasiranje, kao što je slučaj sa Resavskom pećinom.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime