PALMA: PROTEST PREDSEDNICI HRVATSKE

0

„Čokolade iz Srbije nisu problem, ali ustaške table u Jasenovcu jesu „ poručio je lider Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma

„

Upućujem protestno pismo predsednici Hrvatske, Kolindi Grabar Kitarović, zbog najgrubljeg vida diskriminacije i skandaloznog ponašanja, nakon dodele čokoladica iz Srbije deci u Dubrovniku na Dan branitelja.

Kolindi Grabar Kitarović ne smeta ustaška tabla postavljena pre par dana u Jasenovcu, mestu najvećeg stratišta u Drugom svetskom ratu, a smetaju joj čokolade proizvedene u Srbiji. Ona je, nakon saznanja da je deci u Dubrovniku podelila čokolade iz Srbije rekla da je iznimno razočarana. neugodno iznenađena i da će se izviniti deci i roditeljima.

Grabar Kitarović očigledno zaboravlja da kompanija hrvatskog preduzetnika Todorića ima na stotine maloprodajnih radnji i robnih kuća u Srbiji i da je u njima 40 posto robe proizvedene u Hrvatskoj.

Poruka koju je poslala predsednica Hrvatske je najružnija poruka koju je mogla da pošalje i koja narušava ekonomske odnose Hrvatske i Srbije.

Robna razmena između Hrvatske i Srbije je 80 prema 20 posto u korist Hrvatske i time je njena izjava još skandaloznija, a nalazi se na čelu države koja sebe zove članicom Evropske unije.

Gospođo Kitarović, čokolade proizvedene u Srbiji su najbolje u Evropi i one nisu problem, ali su problem ustaške table u Jasenovcu i skandalozno vređanje Srba prilogom o ubistvu porodice Zec 1991. godine u Zagrebu, emitovanom pre dva dana na hrvatskoj televiziji, razbijanje ćiriličnih tabli, ponovno ubijanje i proterivanje Srba i veličanje ustaštva“ rekao je Marković.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime