PROSLAVE OTKAZANE, UGOSTITELJSTVO I SRODNA ZANIMANJA U PROBLEMU

0

Korona virus je gotovo preko noći promenio tržište rada. Od početka pandemije u Srbiji mnogi vlasnici firmi koje se bave organizacijom proslava i poslovima koji su usko vezani za ugostiteljstvo, hotelijerstvo i slično, suočeni su sa ozbiljnim problemima. Oni kažu da su sve proslave za avgust i septembar otkazane.

„Situacija je mnogo loša, meni je sve otkazano što sam imala, a radi se o preko 10 slavlja. Prvo su proslave pomerane za avgust i septembar, a sad se polako otkazuju. Mladenci neće više da čekaju i pomeraju slavlja, odlučuju se da naprave ručak za najbliže, venčaju se i to je to. Verujem da smo svi mi koji se bavimo organizacijom venčanja i proslava u velikom problemu. Što se tiče naše cvećare „Felicita“ ona radi ali je i tu obim posla znatno smanjen zbog otkazivanja slavlja“ kaže Biljana Milosavljević.

Što se tiče firmi koje se bave fotografisanjem i snimanjem situacija nije ništa bolja.

„Radnja radi jer se bavimo uslugom štampe ali što se tiče fotografisanja i snimanja, to sve stoji i ne vidim da će se nešto promeniti. Ako se ovako nastavi, neće biti dobro“ kaže Bojan Radosavljević vlasnik „Zoom studia“.

Jagoda Andrejić koja se dugi niz godina bavi muzikom i koja je pesmom ulepšala veliki broj proslava u Jagodini, kaže da su sve „tezge“ otkazane.

„Sve je otkazano. Posla nema uopšte. Ne znam kako ćemo da izguramo ovaj jako težak period. Ne vidim svetlo na kraju tunela“ kaže Jagoda.

Prodavci cveća, aranžeri takodje su u nezavidnoj pozociji s obzirom da proslava nema. Firme koje se bave proizvodnjom kolača, torti, keteringa takodje. 

ZATVARA SALON VENČANICA POSLE 22 GODINE

Sonja Miljković vlasnica salona venčanica odlučila je da zatvori lokal posle 22 godine rada.

„Šta da kažem, nikako… Sve otkazano za septembar ili do daljnjeg.. Tako da sam odlučila da zatvorim lokal posle 22g rada… Do proleća… Ili već ko zna kad“ kaže Sonja.

Preduzetnici koji rade sami za svoju platu, poput frizera, kozmetičara, krojača, programera, vlasnika restorana i samostalnih trgovinskih radnji počeli su privremeno da zatvaraju firme, piše Politika i navodi da su 502 paušalca u Agenciji za privredne registre tražili da zamrznu status kako ne bi morali da plaćaju obaveze.

Foto Zoom studio

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime