PRIVREDNA KOMORA SRBIJE – POZIV POSLODAVCIMA DA SE UKLJUČE U DUALNO OBRAZOVANјE

0

Privredna komora Srbije poziva sve poslodavce da se uklјuče u model dualnog obrazovanja u školskoj 2021/2022. godini i da do 31. januara 2021. godine dostave Izjavu o spremnosti poslodavaca za uklјučivanje u dualno obrazovanje.

Izjave o spremnosti, poslodavci mogu popuniti putem veb portala dualnog obrazovanja, http://portal.dualnoobrazovanje.rs  . Na ovom portalu, poslodavci mogu pratiti status izjava o spremnosti koje su podneli. Pored izjave, potrebno je putem portala podneti i Zahtev za akreditaciju za svaki obrazovni profil za koji se poslodavac prijavlјuje, a u narednoj školskoj godini, u ponudi će ih biti 51. Spisak prateće dokumentacije iz zahteva za akreditaciju, kao i Uputstvo za popunjavanje izjave, može se preuzeti sa sajta Privredne komore Srbije- RPK Kragujevac kragujevac.pks.rs

Dokumentaciju poslodavci dostavlјaju najkasnije 10 dana od datuma podnošenja izjave i zahteva, elektronskim putem na mejl adresu marija.stojanovic@pks.rs ili putem pošte na adresu Privredna komora Srbije- RPK Kragujevac, Dr Zorana Đinđića 10/IV, 34 000 Kragujevac.

PKS je, već godinama unazad, prepoznata kao jedan od klјučnih aktera u ovom procesu, s obzirom da se nova metodologija upisa u srednje škole bazira na potrebama privrede. U tom smislu, zadatak PKS/RPK je da sagleda realne potrebe privrede i da zastupa njene interese u vezi sa upisom obrazovnih profila po dualnom modelu obrazovanja.

Konačnu odluku o odobrenim odelјenjima po dualnom modelu obrazovanja Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doneće objavlјivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem aprila 2021. godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime