POKRET GRKA U SRBIJI „SRBIZA“ PODRŽAVA VUČIČA

0

Predsednik SRBIZE dr sci.med. Hristos Aleksopulos nalazi se u Solunu u službenoj poseti Grčkoj, kako bi se što bolje pripremio i organizovao susret dveju Vlada najavljen prilikom posete grčkog premijera Ciprasa Srbiji, u izjavi za štampu rekao je da pokret Grka u Srbiji SRBIZA podržava srpsku Vladu i Aleksandra Vučića na mesto premijera, a posle nedavnih izbora i budućeg predsednika Srbije.

hristosPrijateljstvo dva naroda i dobra saradnja dveju Vlada potvrdjena je na nedavnom susretu grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i srpskog Aleksandra Vučića. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zahvalan je Grčkoj koja pruža podršku Srbiji na evropskom putu, a naročito što nije priznala Kosovo .Grci sa svoje strane zahvaljuju Srbiji što u buduće Makedonija neće više od strane Srbije biti republika, već Bivša jugoslovenska republika Makedonija jer je ova država priznala Kosovo.

Grčka dijaspora podržala je ovaj susret i sve potpisane ugovore o saradnji, uz obostranu želju da se poveca trgovinska razmena sa godišnjim rastom od 70 do 80 miliona evra. Dogovoreno je prilikom ovog susreta da se formira Savet koji će se baviti saradnjom Srbije i Grčke na ekonomskom, političkom, verskom i kulturnom planu. Vidljivi su rezultati rada ovog Saveta, ističe Aleksopulos. Najvece mogućnosti pružaju se u sektoru energetike, transporta, gradjevinarstva, finansijskom sektoru i preradjivačkoj industriji. U novijoj isroriji nije zabeležen ovakav susret državnika jedne i druge zemlje, zato ce susret Vlada dveju zemalja u Solunu potvrditi vekovno prijateljstvo grčkog i srpskog naroda. Srbi nikada neće zaboraviti pruženu ruku prijateljstva, kada je Srbima bila potrebna i znaće da prijatelj ostaje prijatelj dok je sveta i veka.

Saradnja Grčke i Srbije vrlo je značajna za stabilnost čitavog regiona Balkana. Svaka destabilizacija negativno bi uticala na odnose jedne i druge zemlje sa zemljama u okruženju. Može se slobodno reći da na ovako dobre odnose Grčke i Srbije treba da se ugledaju i ostale zemlje regiona.

Unutrašnje snage jedne i druge zemlje, koje pokušavaju da negativnim odnosima prema Vladama dveju zemalja destabilizuju i omalovaže sve ono što je uradjeno u prethodnom periodu u zemljama, na polju demokratije i socijalne pravde. Naravno, da jedan i drugi premijer sa svojim Vladama intenzivno rade na reformama u svim sektorima kako bi se poboljšao standard ljudi, a Srbija što vise približila Evropskoj Uniji, kojoj teži i ide krupnim koracima, a koju na tom putu Grčka kao član EU zdušno podržava.

Na susretu dveju Vlada u Beogradu i Biznis forumu naredni susret održaće se uskoro u Grčkoj, zato su pripreme u punom jeku, naglašava iz Soluna  dr sci. med. Hristos Aleksopulos, predsednik Srbize. Dakle, potvrdiće se još jednom jedinstvo, prijateljstvo i bratstvo dva naroda. Solun očekuje Srbe, a Vučić i Cipras su garant da će se prilikom susreta dveju Vlada odnosi još više produbiti. U Solunu će premijer Srbije Aleksandar Vučić koliko Grci vole Srbiju  i kako žive i rade Srbi u Grčkoj.

Zato Srbiza poručuje, dobro došli, vidimo se u Solunu, reči su predsednika dr sci. med. Hristosa Aleksopulosa. Sve je spremno za susret dveju Vlada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime