Počeo miting SNS u Beogradu i štrajk glađu otpuštenih radnika SFS (VIDEO)

0

U šatoru ispred ulaza u zgradu Komercijale paraćinske Staklare, 30 radnika se odlučilo da gladuje, jer ih poslovodstvo firme nije vratilo na posao i posle pravosnažne odluka o odbacivanju stečaja SFS, koju je doneo Privredni Apelacioni sud u Beogradu.

Oni smatraju da nevažeći stečaj ne proizvodi pravne posledice, pa ni njihove otkaze.

„Naš jedini zahtev, bez koga nećemo prekinuti štrajk glađu je da nas direktor Staklare sve vrati na posao. Pretili su nam da ne smemo da postavimo šatore blizu ulaza u fabriku, da će podneti krivične prijave, pa smo morali ispred zgrade komercijale SFS da se „ulogorimo“. Radnici koji rade prolaze pored nas i ne smeju da nam se jave, a radili smo decenijama zajedno. Strašno“, kaže Vesna Simić, štrajkač glađu.

„Evo sad je 13 autobusa otišlo za Beograd, a nama se niko iz SNS nije obratio. Taj Milorad Pušica koji je kao predstavnik SNS došao u SFS, 2016. je obećavao prosperitet i ništa nije uradio. Oni su fabrike napravili jedna pogon. Zatvarali su jedno po jedno. I dalje su tu a fabrika je propala“ kaže Simič

Radnici koji štrajkuju ostaće u šatoru ispred fabrike do ispunjenja zahteva upućenih rukovodstvu SFS, a njihove napore podžava veći broj od 230 otpuštenih paraćinskih staklara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime