Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova UKP, PU u Jagodini i UGP, u saradnji sa VJT u Jagodini i Upravom carina noćas su, po naredbi Višeg suda u Jagodini, izvršili pretres na graničnom prelazu „Gradina“, gde su u teretnom vozilu „skania“ sa prikolicom, u posebno napravljenom prostoru u poluosovinama točkova, pronašli i zaplenili 6.4 kg supstance heroina.

heroin gume 2Ovakav transport, tj. sakrivanje droge predstavlja jedan od najnovijih načina krijumčarenja droge, koja je bila namenjena tržištu Republike Srbije. Kamion sa prikolicom je u Srbiju došao iz Turske.

heroin gume 1Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, nabavka i stavljanje u promet opojnih droga određena je mera zadržavanja četvorici osumnjičenih da su kao kriminalna grupa organizovali i izvršili transport heroina:
– R. I. (1962) iz Despotovca, vozaču kamiona;
– M. L. iz Novog Pazara (1984), koji se tereti da je obezbedio teretno vozilo i organizovao prevoz regularne robe;
– R. R. (1965) iz Despotovca i
– G. M. (1965) iz Paraćina, koji su osumnjičeni da su nabavili heroin, napravili i ugradili cevi u postojeće šupljine kamiona i pomagali u transportu.

heroin gume 4Za jednim, za sada nepoznatim licem, koje je finansiralo nabavku sumnjive materije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju.

Nema komentara