U SVILAJNCU OTVORENO OMLADINSKO AMATERSKO POZORIŠTE

0

Sinoć je u Svilajncu, u svečanoj atmosferi otvoreno Omladinsko – amatersko pozorište „MMaska“. Na otvaranju se publici najpre obratio glumac i inicijator ideje da dramski studio „Maska“ preraste u Omladinsko – Amatersko pozorište Mladen Miljković koji je istakao značaj i aktivnosti pozorišta.
-Kada se posle gromoglasnog aplauza spusti zavesa tek tada krene veliko uzbuđenje i tada shvatite šta se dešava. Ovo je značajan događaj za našu opštinu, za našu decu. O ovome sam maštao, ali moj san se i ostvario. Lično sam jako uzbuđen, srećan i ponosan na sve divne ljude koji su bili naši gosti na otvaranju pozorišta, ponosan sam i na glumce koji su sve vreme uz mene. Čast mi je što sam ugostio i svoje prve glumce iz studija, svoju prvu grupu iz 2012. godine. Drago mi je što opština ima ovo pozorište i zadovoljstvo mi je što sam sve to pokrenuo uz njihovu pomoć u mestu gde sam rođen, odrastao i završio školu, rekao je Mladen nakon otvaranja.

Glumci su pripremili prigodan program. Katarina Krunić izvela je monolog „Karolina Nojber“ Nebojše Romčevića, Milan Aćimović je recitovao „Plavi žaket“ Dušana Radovića, a Anica Radovanović predstavila se monologom Nine iz Čehovljevog „Galeba“. Pesnik, glumac i pisac nove pozorišne predstave koje pozorište priprema za april „Povratak u Oz“, Stefan Lazarević čitao je svoju poeziju.

Ovu glumačku družinu sada očekuje naporan, ali zanimljiv rad na pripremi songova za novu predstavu, kao i audicija za sve kreativne ličnosti od 5-60 godina koje su zakazane za 6. i 7. februara.

plazanskiglasnik

Prethodni tekstŠUTANOVAC: SPREMAN SAM DA SVEDOČIM
Sledeći tekstU HALI SPORTOVA „JASA“ BESPLATAN TURNIR U MALOM FUDBALU, ODBOJCI I BASKETU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime