ŠUTANOVAC: SPREMAN SAM DA SVEDOČIM

0
Beograd, 18. juna 2012 - Dolazak helikoptera sa ranjenicima sa Pasuljanskih livada na heliodrom VMA. Cetvoro kadeta dovezeno je u Vojno-medicinsku akademiju (VMA) u Beogradu, koji su jutros povredeni usled eksplozije koja se dogodila na poligonu Pasuljanske livade tokom izvodenja završne vežbe. FOTO TANJUG / STR / dmm

„Spreman sam da svedočim na sve okolnosti koje znam“ rekao je za Infocentralu bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac. Šutanovca je kao svedoka predložio otac Miline Miletić, kadetkinje koja je poginula na Pasuljarskim livadama.

„Ukoliko moje svedočenje može da pomogne da dodjemo do istine, utoliko bolje. Ovo će verovatno biti prvi put da jedan ministar svedoči povodom tragedije u ministarstvu“ dodao je Šutanovac.

Sudija Višeg suda u Jagodini, Lepomir Milosavljević obrazložio je da su saznanja bivšeg ministra odbrane od velike važnosti.

„Šutanovac je u vreme tragedije, u junu 2012. bio ministar vojni i njegova saznanja kao i spis o disciplinskom postupku vođenom protiv majora Vinka Žnidaršiča, kome se sada sudi, biće nam od velike važnosti oko utvrđivanja istine ali i izjave kadeta koji su u tom trenutku bili tu“, rekao je Milosavljević.

Tragedija na Pasuljanskim livadama se dogodila 18. juna 2012. godine u 9,05 sati u toku priprema za vežbu „Diplomac 2012“.

Poginuli su kadeti četvrte godine Milina Miletić (23) i Filip Milojević (24), a petoro kadeta je povređeno.

 

Prethodni tekstMUDRINSKI POTPISAO ZA „SPARTAK“
Sledeći tekstU SVILAJNCU OTVORENO OMLADINSKO AMATERSKO POZORIŠTE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime