PO NALOGU VIŠEG TUŽILAŠTVA U JAGODINI PRONAĐENO 6,4 KG HEROINA U TOČKOVIMA!

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova UKP, PU u Jagodini i UGP, u saradnji sa VJT u Jagodini i Upravom carina noćas su, po naredbi Višeg suda u Jagodini, izvršili pretres na graničnom prelazu „Gradina“, gde su u teretnom vozilu „skania“ sa prikolicom, u posebno napravljenom prostoru u poluosovinama točkova, pronašli i zaplenili 6.4 kg supstance heroina.

heroin gume 2Ovakav transport, tj. sakrivanje droge predstavlja jedan od najnovijih načina krijumčarenja droge, koja je bila namenjena tržištu Republike Srbije. Kamion sa prikolicom je u Srbiju došao iz Turske.

heroin gume 1Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, nabavka i stavljanje u promet opojnih droga određena je mera zadržavanja četvorici osumnjičenih da su kao kriminalna grupa organizovali i izvršili transport heroina:
– R. I. (1962) iz Despotovca, vozaču kamiona;
– M. L. iz Novog Pazara (1984), koji se tereti da je obezbedio teretno vozilo i organizovao prevoz regularne robe;
– R. R. (1965) iz Despotovca i
– G. M. (1965) iz Paraćina, koji su osumnjičeni da su nabavili heroin, napravili i ugradili cevi u postojeće šupljine kamiona i pomagali u transportu.

heroin gume 4Za jednim, za sada nepoznatim licem, koje je finansiralo nabavku sumnjive materije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime