PETNAEST GRADONAČELNIKA AMERIČKIH GRADOVA DOLAZI U JAGODINU

0
Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je, kao jedini političar koji nije iz SAD, prisustvovao prijemu u ambasadi Kolumbije u Vašingtonu, koji je organizovan za 450 gradonačelnika iz SAD, pod nazivom „Conference of US majors“.

vasington-10Marković se sastao sa gradonačelnicom Vašingtona, Mjuriel Bauzer (Muriel Bowser). Razgovarano je o budućoj saradnji i postoji velika verovatnoća da gradonačelnica Vašingtona polovinom godine posetiti Jagodinu.

Marković je razgovarao i sa bivšim gradonačelnikom Vašingtona Adrianom Fentijem, Krisom Filderom gradonačelnikom grada Leander iz Teksasa, Levarom Stonijem gradonačelniom Ričmonda iz Virdžinije, Stiv Pontom gradonačelnikom Brukfilda iz Viskonsina, čiji je grad proglašen za 5., najbolji grad u SAD u konkurenciji gradova između 25 i 100 000 stanovnika. Marković je takođe razgovarao i sa domaćinom ovog skupa, ambasadorom Kolumbije u Vašingtonu Huan Karlosom Pinzonom.

“ Moram da priznam da sam se osećao veoma prijatno u društvu gradonačelnika najmoćnije zemlje sveta, ali mi iz Srbije treba znamo da i tako moćne SAD i njeni gradovi imaju određenih problema. Nije tačno ono što pojedinci govore u Srbiji da Amerikanci ne vole srpski narod, Ja sam osetio pozitivnu atmosferu kao jedini Srbin, političar iz Srbije, među gradonačelnicima iz SAD. Na moj poziv u Srbiju će polovinom ove godine doći 15 gradonačelnika i 5 privrednika iz SAD i to će biti budući lobisti Srbije, jer će stvoriti pravu sliku o Srbiji i srpskm gradovima “ rekao je Markvić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime