PALMA TRAŽI ČLANSTVO JAGODINE U SVETSKOJ ORGANIZACIJI POBRATIMSKIH GRADOVA

0

Dragan Marković Palma u Vašingtonu bio je počasni gost na Balu Svetske organizacije pobratimskih gradova Sister sitis international u čijem sastavu je 600 gradova iz SAD i 2300 gradova iz celog sveta

Marković je bio jedan od četiri govornika.

vasingotn-7“ Prenosim vam pozdrave predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i pozdravljam vas u ime svih gradonačelnika i predsednika opština iz Srbije. Srbija je jedna mala država, a ima veliko srce. Ja pozivam sve prisutne gradonačelnike da dođete u Srbiju i da vidite kakva je Srbija, da Srbija nije onakva kakvom su je prikazivali veliki svetski mediji i posebno bi mi bilo drago da dođete u Srbiju, a da ja budem vaš domaćin. Isto tako vas pozivam da dođete u Srbiju da pravite fabrike, da vaši privrednici investiraju u našoj zemlji. U Srbiji postoji politička stabilnost i Srbija daje najbolje uslove za investitore, što uključuje besplatno zemljište i subvencije na osnovu broja radnika i mogu da vam kažem da iz meseca u mesec sve veći boj investitora iz Evrope dolazi u Srbiju.
Dozvolite mi da čestitam novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu, koga sam lično podržao i govorio da je on pravi čovek za SAD. Predsednik Svetske organizacije pobratimskih gradova Tim Kinli je rekao da ova organizacija ima 600 gradova iz SAD i 2300 iz celog sveta. Ali vam nedostaje jedan grad da bude član vašeg udruženja, a to je grad Jagodina, koji ja vodim. Na kraju pozivam sve gradonačelnike iz SAD da dođu u Srbiju “ , istakao je u svom govoru Dragan Marković Palma, obraćajući se prisutnima.

Marković se između ostalih sastao i sa bivšom američkom ambasadorkom u Srbiji Meri Vorlik koja je rekla da će SAD i dalje podržavati vasingtn-8evropske integracije Srbije, kao i da će Vašington i sa novom administracijom nastaviti da podržava i američke investicije u Srbiji.
Predsednik Svetske organizacije pobratimskih gradova – Sister citi

s international Tim Kinli najavio je članstvo Jagodine u toj organizaciji. Marković se sastao sa više gradonačelnika iz SAD i najavljeno je bratimljenje Jagodine sa nekim od američkih gradova, a interesovanje je, između ostalih, izrazio predstavnik Birmingema iz Alabame, Mark Džekson.
Zemlja domaćin ovog skupa bila je Slovenija, odakle dolazi nova prva dama SAD, Melanija Tramp.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime