PAVAROTIJU SAM PEKAO OSAM PILIĆA ZA RUČAK

0

Profesionalni kuvar Nebojša Gavrilović KIKA vodiće VIVO restoran i svoje petnaestogodišnje kulinarsko iskustvo u vrhunskim restoranima i lancima hotela u Engleskoj, upotrebiće kako bi zadovoljio ukus Jagodine, Pomoravlja i Srbije. Kika je u svojom karijeri hranio Pavarotija, Kraljicu Elizabetu, Vil Smita i njegovu decu, Muhameda Bin Zajeda i mnoge druge

KIKA 2

 

Nebojša Gavrilović Kika postao je zaštitino lice VIVO restorana. Kulinarsko umeće unapređivao je na mestu šefa kuhinje hotela „Mandarin Oriental“ u Londonu (mandarinoriental.com/london/) i godinama je radio i kao šef kuhinje VIP restorana hotela „Intecontinental“. Saradnik je proslavljenih imena u svetu kulinarstva Dejvid Nikols, Pol Bejts, Geri Rouds, Brajan Tarner koji je jedan od osnivača engleske kuhinje sa kojima je i danas u kontaktu.

,,Hranio sam Pavarotija, obožavao sam da spremam za njega! On može da pojede za ručak osam velikih pizza ili osam pečenih pileta i punu vanglu kuvanih krompira. Joko Ono je kod mene pila čaj od svežeg đumbira i to je bio isključivo njen fazon. Vil Smil je dolazio porodično, sa decom i jeo je omlet od šest belanaca i jednog punog jaja, bejken od ćurke, sok od ceđene narandže isključivo. Lajonel Riči je dolazio često i voleo je našu kuhinju. Muhamed bin Zajed al Nahjan, šeik Abu Dabija bio je naš čest gost ali njega je nemoguće direktno hraniti jer on svuda ide sa svojim kuvarom koji se zove Ali, divan jedan čovek. Ali ja saa kuvao za celu njegovu ekipu i porodicu. Šeik Muhamed bi zakupio ceo sprat u Mandarin Orientalu gde bi za 10 dana platili oko milion funti. Hranio sam mnoge poznate ličnosti, ali ja volim srpsko jelo, radujem se što ću sada spremati u Jagodini, kaže Kika.

I sama kraljica Elizabeta Druga bila je gost ovog restorana. Posle osvojenog Vimbldona 2011. godine tim u kojem je kuvao Kika, spremao je zabavu za Novaka Đokovića i goste.

,,Radio sa na mestu šefa kuhinje Mandarin Oriental a danas je na tom mestu svetski poznat Heston Blumenthal. Hranio sam 12 najbogatijih ljudi na svetu koji su nekim momentima svi zajendo bili u Mandarin Orientalu, u sali Rozberi gde originali Picassa vise na zidu. Kuvao sam za njih sam, kaže on.

Nebojša voli specijalitete srpske kuhinje a njegov lični specijalitet je Čokoladni sufle koji priprema u par beogradskih restorana.

,,Volim italijansku kuhinju ali i tajlandske specijalitete, indijske, naravno prilagođene evropskom području. Italijanska hrana biće prisutna u VIVO restoranu ali bazna priča je Fast food jer se u tržnom centru ljudi kreću i brzo jedu. Imaćemo tematske secijalitete ali o tom potom, da ne otkrivamo sve, dodaje zagonetno ovaj zanimljiv kulinar.

Novi ,,Jagodinac,, kaže da su u ovom restoranu primenjena najsavremenija tehničko tehnološka rešenja i da je ugrađena najsavremenija oprema najnovije generacije ,,Elektroluxa,,. U toku je razrada projekta da se svi rashladni uređaji povežu preko centralne kompjuterske mreže na PC kako bi se kontrolisala i pratila temperatura u svakom trenutku, a sve u skladu sa HACCP standardom. „Elux“ je distributer opreme brenda „Electrolux professional“ i „Zanussi professional“, „Dito Electrolux“, „Electrolux professional Laundry System“ i „Molteni“.

Prethodni tekstDESPOTOVČANI ZA ,,LEDENU KOVU,, UPLATILI 10.000 DINARA
Sledeći tekstIZGRADNJA HIDROCENTRALE MOŽE DA UGROZI SISEVAC

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime