Paraćinske srednje škole i ove godine učestvovale su na na Sajmu nauke u Ćupriji

0

Sedmi Regionalni Sajam nauke, obrazovanja i umetnosti u Ćupriji okupio je 42 visokoobrazovne institucije, 20 srednjih škola i oko dvadesetak izlagača iz naučnih i obrazovnih oblasti. Tema Sajma bila je „Budi i ti IT“, a paraćinske srednje škole Mašinsko-elektrotehnička, Ekonomsko-trgovinska i Tehnološka škola imale su svoje štandove.

Na štandu Mašinsko elektrotehničke škole učenici i profesori predstavili su učila koja su interaktivna, koja predstavljaju smerove te škole, odnosno pokazali su osnovcima kako izgleda praktična nastava u Mašinsko elektrotehničkoj školi. Ekonomsko trgovinska škola promovisala je svoje obrazovne profile, i to finsnasijki administrator, službenik u bankarstvu, kuvar, trgovac i turističko hotelijarski tehničar. Na štandu Tehnološke škole moglo se videti mnogo toga, učenici i profesori su predstavili praktični deo nastave u ovoj školi, od ličnih usluga, preko farmacije, do prehrambene tehnologije.

Na Sajmu nauke, obrazovanja i umetnosti u Ćuprji organizovana su i stručna predavanja na temu informacionih tehnologija.

 

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime