PARAĆIN: GRAĐANI PUTEM APLIKACIJE PRIJAVLJUJU KOMUNALNE PROBLEME

1

Paraćin je odlučio da uvaži tehnološki pismene sugrađane i osim klasičnog načina komunikacije – upućivanjem poziva Kol centru, građani komunalne probleme od nedavno mogu da prijave i putem besplatne android aplikacije “Paraćin – komunalni problem”. Aplikacijom je ta srpska opština ponudila stanovništvu jedan savremeniji način kontakta preko pametnih telefona. Sada, uz komentar i lokaciju, mogu da pošalju i fotografije, i to jednostavnim korišćenjem aplikacije i odabirom vrste problema koji prijavljuju.

– Na istom mestu dobiće i odgovor, a mogu se prijaviti kvarovi na javnoj rasveti, problemi u odnošenju smeća i održavanju kanalizacione i vodovodne mreže, uginule životinje na javnim površinama, psi lutalice, nepropisno parkiranje, zauzeće ili oštećenje javnih površina… Ukratko, ljudi mogu da dojave o svim problemima čije je rešenje u nadležnosti opštinskih službi i komunalnih javnih preduzeća – kaže Jelena Kostić, rukovodilac Kol centra.

Aplikacija se može besplatno preuzeti preko Google play prodavnice, a u Kol centru očekuju da ona doprinese bržem i efikasnijem rešavanju svih problema kojima se bave opštinske službe.

Ako i u vašem gradu postoji neki originalni način za komunikaciju sa građanima, podelite sa nama u komentarima to iskustvo.

Telegraf (Z.R.P.)

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime