Dragan Marković Palma u Vašingtonu bio je počasni gost na Balu Svetske organizacije pobratimskih gradova Sister sitis international u čijem sastavu je 600 gradova iz SAD i 2300 gradova iz celog sveta

Marković je bio jedan od četiri govornika.

vasingotn-7“ Prenosim vam pozdrave predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i pozdravljam vas u ime svih gradonačelnika i predsednika opština iz Srbije. Srbija je jedna mala država, a ima veliko srce. Ja pozivam sve prisutne gradonačelnike da dođete u Srbiju i da vidite kakva je Srbija, da Srbija nije onakva kakvom su je prikazivali veliki svetski mediji i posebno bi mi bilo drago da dođete u Srbiju, a da ja budem vaš domaćin. Isto tako vas pozivam da dođete u Srbiju da pravite fabrike, da vaši privrednici investiraju u našoj zemlji. U Srbiji postoji politička stabilnost i Srbija daje najbolje uslove za investitore, što uključuje besplatno zemljište i subvencije na osnovu broja radnika i mogu da vam kažem da iz meseca u mesec sve veći boj investitora iz Evrope dolazi u Srbiju.
Dozvolite mi da čestitam novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu, koga sam lično podržao i govorio da je on pravi čovek za SAD. Predsednik Svetske organizacije pobratimskih gradova Tim Kinli je rekao da ova organizacija ima 600 gradova iz SAD i 2300 iz celog sveta. Ali vam nedostaje jedan grad da bude član vašeg udruženja, a to je grad Jagodina, koji ja vodim. Na kraju pozivam sve gradonačelnike iz SAD da dođu u Srbiju “ , istakao je u svom govoru Dragan Marković Palma, obraćajući se prisutnima.

Marković se između ostalih sastao i sa bivšom američkom ambasadorkom u Srbiji Meri Vorlik koja je rekla da će SAD i dalje podržavati vasingtn-8evropske integracije Srbije, kao i da će Vašington i sa novom administracijom nastaviti da podržava i američke investicije u Srbiji.
Predsednik Svetske organizacije pobratimskih gradova – Sister citi

s international Tim Kinli najavio je članstvo Jagodine u toj organizaciji. Marković se sastao sa više gradonačelnika iz SAD i najavljeno je bratimljenje Jagodine sa nekim od američkih gradova, a interesovanje je, između ostalih, izrazio predstavnik Birmingema iz Alabame, Mark Džekson.
Zemlja domaćin ovog skupa bila je Slovenija, odakle dolazi nova prva dama SAD, Melanija Tramp.

Nema komentara