„U posednje vreme je velika nepravda nad Srbijom. Međunarodna zajednica je pre 5 godina zahtevala da Srbija potpiše Briselski sporazum i on je potpisan u prisustvu međunarodnih predstavnika, da bi nam danas ta ista međunarodna zajednica rekla da će Zajednica srpskih opština biti formirana po Ustavu Kosova, a pre 5 godina niko nije pominjao Ustav Kosova. Od Srbije se mnogo toga traži nemogućeg, ali Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova“ , izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, obraćajući se u Skupštini grada Jagodine delegaciji iz bugarskog grada Kovačevci. Bugarska je država koja trenutno predsedava Evropskom unijom.

„Mir na Balkanui i svuda u svetu zavisi od stabilnosti. Mi moramo da konstatujemo da je NATO bombardovao Jugoslaviju 1999. godine da bi joj oteo deo teritorije i da bi doveo teroriste Albance na vlast. Problem je i taj što personalne promene u SAD i državama Evropske unije nisu dovele do promene globalne politike i odnosa prema Srbiji. Velika Britanija je glavni organizator politike kako da se nanese šteta Srbiji. Uprkos svemu, Srbija neće odustati evrointegracija i Srbija se bori da ekonomski ojača sve svoje gradove i opštine, jer ako ste ekonomski jaki onda manje zavisite od država koji odlučuju o sudbini građana Srbije“ rekao je Marković.

Gradonačelnik bugarskog grada Kovačevci Vasil Stanimirov se zahvalio Draganu Markoviću Palmi i gradu Jagodini na gostoprimstvu i naglasio da oni dolaze iz grada odakle je i Georgi Dimitrov poznati bugarski revolucionar i antifašista tokom Drugog svetskog rata, kao i Gerogi Prvanov, bivši bugarski predsednik, koji se 1999. godine usprotivio bombardovanju SRJ. Stanimirov je poizvao delegaciju grada Jagodine da posete Bugarsku.

Nema komentara