PALMA: OD SRBIJE SE TRAŽI NEMOGUĆE

0

„U posednje vreme je velika nepravda nad Srbijom. Međunarodna zajednica je pre 5 godina zahtevala da Srbija potpiše Briselski sporazum i on je potpisan u prisustvu međunarodnih predstavnika, da bi nam danas ta ista međunarodna zajednica rekla da će Zajednica srpskih opština biti formirana po Ustavu Kosova, a pre 5 godina niko nije pominjao Ustav Kosova. Od Srbije se mnogo toga traži nemogućeg, ali Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova“ , izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, obraćajući se u Skupštini grada Jagodine delegaciji iz bugarskog grada Kovačevci. Bugarska je država koja trenutno predsedava Evropskom unijom.

„Mir na Balkanui i svuda u svetu zavisi od stabilnosti. Mi moramo da konstatujemo da je NATO bombardovao Jugoslaviju 1999. godine da bi joj oteo deo teritorije i da bi doveo teroriste Albance na vlast. Problem je i taj što personalne promene u SAD i državama Evropske unije nisu dovele do promene globalne politike i odnosa prema Srbiji. Velika Britanija je glavni organizator politike kako da se nanese šteta Srbiji. Uprkos svemu, Srbija neće odustati evrointegracija i Srbija se bori da ekonomski ojača sve svoje gradove i opštine, jer ako ste ekonomski jaki onda manje zavisite od država koji odlučuju o sudbini građana Srbije“ rekao je Marković.

Gradonačelnik bugarskog grada Kovačevci Vasil Stanimirov se zahvalio Draganu Markoviću Palmi i gradu Jagodini na gostoprimstvu i naglasio da oni dolaze iz grada odakle je i Georgi Dimitrov poznati bugarski revolucionar i antifašista tokom Drugog svetskog rata, kao i Gerogi Prvanov, bivši bugarski predsednik, koji se 1999. godine usprotivio bombardovanju SRJ. Stanimirov je poizvao delegaciju grada Jagodine da posete Bugarsku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime