PALMA: I GRČKA DA SE PRIDRUŽI DOGOVORU SRBIJE, SEVERNE MAKEDONIJE I ALBANIJE

0
Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik, predsednik Skupštine grada Jagodine i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma razgovarao je u Solunu sa gradonačelnikom Soluna Konstantinosom Zervasom
“Ono što jeste problem i za srpske i za grčke privrednike, kao i za grad Solun zbog luke je teretni saobraćaj, odnosno dugo čekanje kamiona na granicama. Nedavno je u Novom Sadu postignut dogovor između Srbije, Severne Makedonije i Albanije o slobodnom protoku, ljudi, roba, usluga i kapitala. Time će se postići velike uštede, jer kamioni na granicma između tih država neće čekati više dana, nego sat vremena i moj predlog gradonačelniku Soluna je da predloži Vladi Grčke da se i Grčka uključi u taj dogovor, kako više ne bi bilo dugih čekanja za kamione i na grčkoj granici”, izjavio je u Solunu predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik, predsednik Skupštine grada Jagodine i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma u razgovoru sa gradonačelnikom Soluna Konstantinosom Zervasom. “Siguran sam da će 2020. godine još više turista iz Srbije dolaziti u Grčku, zato što naši građani više ne žele da idu u neke zemlje gde su do sada išli i njihova destinacija će biti Grčka. Dogovorili smo se i da izvršimo razmenu studenata od 2020. godine. Nekada je veliki broj grčkih studenata studirao u Jagodini i uopšte u Srbiji. Moj predlog je da grčki studenti imaju povoljnosti prilikom studiranja u Srbiji i da srpski studenti u Grčkoj imaju iste uslove. Pozvao sam gradonačlenika Solina da dođe u Srbiju sa 50 – ak privrednika i vlasnika turističkih agencija. Pozvao sam i grčke hotelijere i vlasnike apartmana da građani Srbije koji više od 5 godina letuju u istom hotelu ili apartmanu u Grčkoj imaju povoljnije uslove od ostalih i popust od 30 posto. Siguran sam da će Grčka i dalje podržavati Srbiju na evropskom putu i hvala Grčkoj što nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije” rekao je Marković.
Gradonačelnik Soluna Konstantinos Zervas zahvalio se Markoviću na poseti. “Primio sam u moj grad Dragana Markovića sa svim njegovim velikim sposobnostima i velika je stvar što ste uradili za svoj grad i svoju zemlju, kao i za Grčku. Ono što je važno da ste predložili nekoliko planova za poboljšanje saradnje između Grčke i Srbije i ja ću učiniti sve da ti vaši predlozi budu i realizovani”, kazao je gradonačelnik Soluna Konstantin Zervas.
Marković je u grčkom gradu Veria, koji se nalazi nedaleko od Soluna, u makedonskoj regiji Grčke, razgovarao i sa gradonačelnikom Verie, Konstantinosom Vorgiazidisom. Marković je u razgovoru sa Vorgiazidisom istakao da treba ojačati sportsku saradnju između dve zemlje jer, kako je rekao, sportisti su nabolji ambasadori. Dragan Marković Palma je sa saradnicima u Verii prisustvovao i prvoj utakmici 2. kola rukometnog EHF kupa, između šampiona Srbije – rukometašica Jagodine i grčkog prvaka PAOKA – a. Jagodinu su u Grčkoj bodrili i navijači iz Jagodine. Prvi meč PAOK je dobio sa minimalnih 25:23, što daje šansu Jagodini da u revanšu u subotu u sportskoj hali u Jagodini anulira minus i prođe u treće kolo. U srpskoj delegaciji bili su i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević, odbornik u Skupštini grada Jagodine, naš poznati kardiolog dr Miodrag Jarkin i direktor Doma učenika u Jagodini Marko Maljković.
3 Attachments
Prethodni tekstU narednih sedam dana Miholjsko leto
Sledeći tekstU Jagodini počela vakcinacija protiv gripa

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime