PALMA : JEDINSTVENA SRBIJA ĆE UČESTVOVATI U DIJALOGU O KOSOVU I METOHIJI

0

“Jedinstvena Srbija smatra da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o rešavanju pitanja Kosova i Metohije mudar i pragmatičan potez, koji ima za cilj pronalaženje rešenja koje će uvažiti realnost sa jedne i interese Srbije i srpskog naroda sa druge strane, odnosno etničko pravo Albanaca i istorijsko pravo Srba” , izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

“Za nas je važno, što je predsednik Srbije i rekao, da poziv na dijalog o Kosovu i Metohiji nije već gotovo rešenje ili priznavanje nezavisnosti Kosova. Jedinstvena Srbija će aktivno učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji i izneti svoj predlog i smatramo da svi odgovorni političari bez obzira da li su vlast ili opozicija treba da prihvate poziv predsednika Republike, jer se radi o pitanju koje je daleko od dnevne politike. Kosovo i Metohija je naše vekovno pitanje i tako ga treba i posmatrati ” rekao je Marković.

“Jedinstvena Srbija smatra da to isto treba da urade i kosovski Albanci i da i oni unutar sebe pokrenu dijalog koji će uvažiti i albanske i srpske interese” , zaključio je Marković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime