U PETAK OTVARANJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA FILIPA BOGDANOVIĆA

0

U petak 4.avgusta u prostorijama Alternativnog kulturnog centra u Jagodini (Sutjeska 28) biće otvorena Samostalna izložba fotografija Filipa Bogdanovića „Posle 22“. Otvaranje izložbe zakazano je za 20 i 30 sati. Ulaz je besplatan, a nastupiće i lokalni bend „Džemarus“.

„Ova izložba predstavlja retrospektivu radova dvadesetdvogodišnjeg autora Filipa Bogdanovića. Prikazane su četiri serije fotografija, i – iako se međusobno dosta razlikuju – zajedničko im je što svaka simbolizuje određen period njegovog stvaralaštva, a tako i života.

Tu raznolikost ipak objedinjuje murakamijevska atmosfera. Zbog pravilnih oblika koje je stvorio čovek, isprva se javlja osećaj stabilnosti. Ipak, iako se po prikazanom vidi da je on nekada bio tu – prisustvo tog čoveka izostaje, a pomenutu stabilnost zamenjuju nelagoda i pitanje: „Šta se desilo posle?“ Pretpostavljam i nadam se – nešto potpuno drugačije.

Način na koji autor sagledava prostor, delovi sveta koje hvata okom, ne ostaju zarobljeni u fotografiji. Ti prizori samo naizgled imaju granice. Oni mogu biti bilo gde i voditi bilo kuda. Ne postoji estetika na koju bi pogled mogao da se navikne i time prestane da primećuje lepotu, i možda je upravo u tome najveća vrlina ovog autora“ napisala je Marija Stojadinović.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime