PALMA: BORAVAK U GRČKOJ BIO VEOMA KORISTAN

0

Rezimirajući četvorodnevnu posetu deleagacije, od 400 članova, grada Jagodine Grčkoj, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, istakao je da je boravak bio veoma koristan.

– Delegacija od 400 članova, u organizaciji grada Jagodine, a o trošku donatora boravila je protekla četiri dana u Grčkoj i ova poseta je bila veoma korisna. U delegaciji su bili pčelari, koji su obišli najvećeg proizvođača meda u ovom delu Grčke, poljoprivrednici koji su posetili najvećeg proizvođača voća i povrća pod plastenicima u Olimpijskoj regiji, zatim vaspitači iz jagodinskih vrtića su obišli kolege u Katerini. On što me je najviše impresioniralo je da su naši vaspitači istakli da su uslovi za decu bolji u Jagodini nego u vrtiću u Katerini. Sa nama su bili studenti, lekari, privrednici, odbornici u Skupštini grada Jagodine – rekao je Markovic.

– Studente vodimo često da im pokažemo da nije u Evropi sve najbolje. Ima naravno nešto što je dobro, ali ukoliko mi koji se bavimo politikom pomognemo da se mladi ljudi zaposle Srbiji, siguran sam da će posle završenih fakulteta ili srednjih škola ostati u svojoj državi i sa svojom porodicom. Procena je da će ove godine 900.000 naših građana letovati u Grčkoj i mi na taj način punimo i državni budžet Grčke, a i njihove lokalne budžete i zato smatramo opravdanim da Srbija ima prioritet u ekonomskoj saradnji sa Grčkom. Takođe smo se složili državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Grčke i narodna poslanica, Marija Kolja Caruha i ja da je najveća pretnja Balkanu najava formiranja Velike Albanije i da na tu pretnju ne smemo da ćutimo i da budemo pasivni – kazao je on i dodao da u narednom periodu očekuje povećanje privredne saradnje između dve države.

Markovic je podsetio i da je Jedinstvena Sbija u subotu otvorila treću godinu za redom svoju Kancelariju u Paraliji, koja služi kao pomoć svim građanima Srbije koji se nađu na letovanju u ovom delu Grčke, a imaju neki problem.

Kancelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji radiće do 29. avgusta za ovu sezonu.

alo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime