MLADEN DODIĆ: PRVI KORAK – KONSULTACIJA SA ĆURČIĆEM!

0

Za selektora Mlade reprezentacije Srbije, a na predlog potpredsednika FSS zaduženog za „A“ i Mladu reprezentaciju Sava Miloševića, izabran je Mladen Dodić, doskorašnji trener Jagodine. On će na toj funkciji zameniti Radovana Ćurčića, koji je obezbedio plasman na Prvenstvo Evrope u Češkoj 2015. godine, a koji je u novembru ove godine izabran za selektora „A“ reprezentacije Srbije.

„Velika je čast i obaveza nastaviti stazom uspeha koju je trasirao Radovan Ćurčić sa talentovanom i uspešnom generacijom, a sa ciljem da se na evropskom prvenstvu izbori polufinale i plasman na Olimpijadu! Svako ko počne da radi kao trener ima cilj i san da jednog dana sebe vidi na čelu nacionalne selekcije, pa bi neistinito bilo kada bih rekao da o tome nisam razmišljao. Ja sam već dva puta bio kandidat za selektora, a to mesto podrazumeva kvalitetan timski rad, rekao je za Infocentralu Mladen Dodić koji je sinoć proslavio izbor za selektora u krugu prijatelja.

Dodić je istakao da će njegov prvi korak biti konsultacija sa Ćurčićem.

„Sledi konsultacija sa bivšim selektorom, jer smo Ćurčić i ja i prijatelji i saradnici. Tome se već radujem. Moram da kažem da je na ovom putu Jagodina imala itekako značajnu ulogu. Sa FK „Jagodina“ sam postigao najveće rezultate, prvo i drugo mesto u ligi, finale kupa kao i kvalifikacije za Evropu. Jagodina je u mojoj karijeri veoma značajna, rekao je novi selektor mlade reprezentacije.

Sa Dodićem je dogovorena saradnja do završetka Prvenstva Evrope juna 2015. godine u Češkoj. Milošević je u prethodnom periodu obavio razgovore sa više kandidata za popunu ovog mesta, članovima Odbora za hitna pitanja je predložio Dodića i on je jednoglasno izabran. Dodić je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio kao šef stručnih štabova Napretka iz Kruševca, Novog Pazara, Dinama iz Vranja, Javora i Jagodine, sa kojom je u prošloj sezoni igrao u finalu Kupa Srbije i zauzeo treće mesto na tabeli Jelen Super lige.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime