OTKRIVENA SPOMEN PLOČA NEMANJI STOJANOVIĆU

0

U Jagodini je danas otkrivena spomen ploča advokatskom pripravniku Nemanji Stojanoviću (27) koji je septembra prošle godine ubijen ispred zgrade u kojoj je živeo, a čije ubice još nisu pronađene.

Otkrivajući spomen ploču, predsednik Advokatske komore Kragujevca Zvonko Marković zatražio je od Policijske uprave u Jagodini da pronađe odgovorne za taj zločin jer je kako je rekao, Nemanja Stojanović ubijen „bez ikakvog razloga“.

Otac ubijenog Nemanje, advokat Milovan Stojanović kazao je da je od jagodinske policije dobio obećanje da je pronalaženje ubice i nalogodavaca tog zločina prioritet u njihovom radu.

„U policiji su mi rekli da je istraga pokazala da je moj sin greškom ubijen, da već imaju rezultate oko nalogodavca, ali pošto je to bilo profesionalno ubistvo potrebno je prikupiti materijalne dokaze kako bi se postupak procesuirao“, kazao je Stojanović.

On je dodao da će ubuduće biti još aktivniji u zahtevu da se pronađu ubice njegovog sina.

„Moj sin je voleo svoju profesiju, voleo je svoju porodicu, prijatelje, kolege i nikada ni sa kim nije imao sukob. Ja i nakon devet meseci očekujem svakog trenutka da se on pojavi na vratima i da mi kaže da je dobio još jedan spor“, rekao je Stojanović.

Otkrivanju spomen ploče prisustvovali su advokati iz Jagodine, Kragujevca, Niša i Beograda, kao i pojedini tužioci i sudije iz Jagodine. Pismo podrške porodici i kolegama Nemanja Stojanovića uputili su i advokati iz Bitolja u Makedoniji.

Nemanja Stojanović ubijen je iz vatrenog oružja u ranim jutarnjim časovima 13. septembra 2017. godine, u ulici Braće Dirak ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo.

Kako je agenciji Beta rečeno u Policijskoj upravi u Jagodini, istraga o ubistvu Nemanje Stojanovića je u toku a do sada nije bilo hapšenja u vezi sa tim zločinom.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime