OŠ „RADA MILJKOVIĆ“ PROSLAVILA DAN ŠKOLE

0

„Rada Miljković“ proslavila je Dan škole –  9. i 10. maja u Kulturnom centru u Jagodini.

Akademija pod nazivom „Moje srce kuca za Radu“ ističe ideju: Inspiracije učenika. Nosilac akademije je učiteljica Sanja Pribaković i odeljensko veće 4.razreda.

„Moja ideja vođena je pitanjima: Ko i šta inspiriše učenike? Šta jeste i  šta još može biti njihovo interesovanje? Odgovore sam nalazila tokom višegodišnjeg rada sa decom u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Život i rad u školi nosi pregršt srećnih, ali i teških trenutaka. Zato je potrebno kod učenika razvijati i negovati životne vrednosti i pokretačke snage.

dan-skole-rada-miljkovic-1

Pošto su inspiracije životni putokazi, razvrstala sam ih na: vrline – hrabrost, odlučnost, upornost, istrajnost, duhovitost, druželjubivost, maštovitost, kreativnost, plemenitost…, interesovanja – sport, muzika, ples, dobra knjiga ,bajke, film, pozorište, šala, moda, dizajn…, pokretačke snage/ temelj – porodica, škola , ljubav…“ , istakla je Sanja Pribaković.

Sve ove životne vrednosti predstavljene su prigodnim razrednim spotovima koje je Sanja razvrstala po razredima. Spotovi su zbir fotografija i video zapisa svih učenika škole. Fotografisanje i snimanje realizovano je u toku meseca aprila i pokazuje jasnu sliku učeničkih aktivnosti i interesovanja. Svaki razred pripremio je u skladu sa inspiracijama jedinstvenu tačku. Balet, moderan ples, gluma, modna revija, vokalni nastupi… predstavljaju tačke sa divnom porukom: U pozitivnom duhu i raspoloženju život i rad u školi postaje lepši i zanimljiviji!

„Zahvaljujem direktoru škole Bobanu Maroviću na podršci i učešću u mnogobrojnim aktivnostima koje se odnose na organizaciju i pripreme. Takodje, zahvaljujem svim koleginicama i kolegama koji su u vedrom raspoloženju prihvatili i učestvovali u snimanju ali i pripremali učenike za nastupe. Učenicima škole  se posebno zahvaljujem. Tokom višemesečnog rada bili su maksimalno motivisani, pokazali su  kroz pesmu, igru i glumu svoje odlične sposobnosti i sjajno se zabavljali!“, kaže Sanja Pribaković.

Ono što daje poseban pečat akademiji jesu evropske čestitke. Učiteljica Sanja učestvuje u mnogobrojnim eTwinning projektima u kojima sa svojim odeljenjem razmenjuje iskustva i saradjuje sa školama Evrope. Veliki broj nastavnika i učenika iz Srbije, BiH, Hrvatske, Portugalije, Slovenije, Litvanije, Rumunije, Turske,Italije… čestitalo je školi rodjendan. Čestitke su objedinjene u jedinstven video prikaz kojim započinje program.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime