NOVI LEDENI TALAS U SRBIJI

0

U većem delu Srbije ove sedmice se očekuju ledeni dani, a do četvrtka će povremeno biti sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U nižim predelima očekuje se manje povećanje visine snežnog pokrivača, a na planinama jak vetar, stvaranje snežnih nanosa i povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 30 centimetara.

Od ponedeljka do nedelje 22. januara najniža temperatura biće od minus deset do minus četiri stepena, lokalno i niža, a najviša od minus četiri stepena do nule.

U Srbiji će ujutro ponegde po kotlinama i u nižim predelima biti magla. Naoblačenje sa slabim snegom sa jugozapada proširiće se na ostale krajeve uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Duvaće slab do umeren vetar, koji će u Podunavlju, Pomoravlju i na planinama biti u pojačanju. Najniža temperatura biće od minus 12 do minus četiri stepena, a najviša od minus tri do jedan stepen.

U Beogradu će ujutro u pojedinim delovima grada biti magla, a u toku dana pretežno oblačno, pre podne suvo, posle podne i uveče povremeno slab sneg, uz slab do umeren vetar, koji će posle podne biti u pojačanju. Najniža temperatura biće oko minus četiri, na periferiji do minus sedam, a najviša oko nule.

Biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim obolјenjima.

Foto Fonet

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime