Nastavnik „pobegao s časa“ pa sa SNS – om „upadao“ u opštinu

0

Prosvetna inspekcija otkrila je niz nezakonitosti u postupanju Vladana Bogdanovića, nastavnika Tehnološke škole u Paraćinu. Naime, 12. aprila kada je Srpska napredna stranka održala skup ispred zgrade opštine Paraćin i izvršila, javnosti poznat „upad“ u skupštinsku salu u kojoj su neki odbornici proveli 26 sati bez ikakvih zahteva, među naprednjacima koji su šetali kroz opštinsku zgradu a zatim stajali ispred nje sa transparentima uvredljive sadržine, bio je i diplomirani pedagog fizičke kulture Bogdanović koji je u Tehnološkoj školi zaposlen na neodređeno vreme sa punom normom časova od 100 odsto.

Vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je imenovani nastavnik po rasporedu trebalo da održi časove u popodnevnoj smeni i to četiri časa, u odeljenjima 3/3, 3/1, 1/5 i ¼. Nastavnik je rekao, kako se navodi u zapisniku, da je imao „neke privatne obaveze“ i da nije znao koliko će da se zadrži.

U Knjigama evidencije o obrazovno – vaspitnom radu za odeljenja 3/3, 3/1, 1/5 i 1/4 se vidi da je Vladan Bogdanović upisao sve časove kao održane.
Iz napred navedenog prosvetna inspekcija je otkrila sledeće nezakonitosti: Zaposleni nastavnik fizičke kulture Vladan Bogdanović nije obavestio direktora Tehnološke škole o odsustvu sa časa i adekvatnoj zameni, ustanova nije zaključila Ugovor o izvođenju nastave, sa nastavnikom fizičke kulture iz ETŠ Sašom Petrovićem, koji je (bez saglasnosti direktora Tehnološke škole i matične ETŠ ) zamenjivao kolegu Vladana Bogdanovića, a prvi čas u odeljenju 3/3 je upisan i potpisan od strane nastavnika koji ga nije održao.
Kako su utvrđene napred navedene nezakonitosti u postupanju nadzoranog subjekta direktoru Tehnološke škole u Paraćinu izrečene su mere za otklanjanje nezakonitosti, da utvrdi odgovornost zaposlenog Vladana Bogdanovića, nastavnika fizičkog vaspitanja u skladu sa Zakonom, pozitivnim propisima i opštim aktima Škole, u ostavljenom roku od 10 dana, od dana prijema zapisnika.

Dvanaestog aprila je održan prvi upad u zgradu opštine Paraćin pa je ovaj slučaj javnosti poznat po nekoliko događaja među kojima je i taj da je hitna pomoć donela sendviče odbornicima koji su odlučili da prespavaju u skupštinskoj sali, pesmi „Izađi, mala“ i kako kažu Paraćinci, jednom opštem cirkusu koji je organizovao SNS.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime