Nastavnik „pobegao s časa“ pa sa SNS – om „upadao“ u opštinu

0

Prosvetna inspekcija otkrila je niz nezakonitosti u postupanju Vladana Bogdanovića, nastavnika Tehnološke škole u Paraćinu. Naime, 12. aprila kada je Srpska napredna stranka održala skup ispred zgrade opštine Paraćin i izvršila, javnosti poznat „upad“ u skupštinsku salu u kojoj su neki odbornici proveli 26 sati bez ikakvih zahteva, među naprednjacima koji su šetali kroz opštinsku zgradu a zatim stajali ispred nje sa transparentima uvredljive sadržine, bio je i diplomirani pedagog fizičke kulture Bogdanović koji je u Tehnološkoj školi zaposlen na neodređeno vreme sa punom normom časova od 100 odsto.

Vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je imenovani nastavnik po rasporedu trebalo da održi časove u popodnevnoj smeni i to četiri časa, u odeljenjima 3/3, 3/1, 1/5 i ¼. Nastavnik je rekao, kako se navodi u zapisniku, da je imao „neke privatne obaveze“ i da nije znao koliko će da se zadrži.

U Knjigama evidencije o obrazovno – vaspitnom radu za odeljenja 3/3, 3/1, 1/5 i 1/4 se vidi da je Vladan Bogdanović upisao sve časove kao održane.
Iz napred navedenog prosvetna inspekcija je otkrila sledeće nezakonitosti: Zaposleni nastavnik fizičke kulture Vladan Bogdanović nije obavestio direktora Tehnološke škole o odsustvu sa časa i adekvatnoj zameni, ustanova nije zaključila Ugovor o izvođenju nastave, sa nastavnikom fizičke kulture iz ETŠ Sašom Petrovićem, koji je (bez saglasnosti direktora Tehnološke škole i matične ETŠ ) zamenjivao kolegu Vladana Bogdanovića, a prvi čas u odeljenju 3/3 je upisan i potpisan od strane nastavnika koji ga nije održao.
Kako su utvrđene napred navedene nezakonitosti u postupanju nadzoranog subjekta direktoru Tehnološke škole u Paraćinu izrečene su mere za otklanjanje nezakonitosti, da utvrdi odgovornost zaposlenog Vladana Bogdanovića, nastavnika fizičkog vaspitanja u skladu sa Zakonom, pozitivnim propisima i opštim aktima Škole, u ostavljenom roku od 10 dana, od dana prijema zapisnika.

Dvanaestog aprila je održan prvi upad u zgradu opštine Paraćin pa je ovaj slučaj javnosti poznat po nekoliko događaja među kojima je i taj da je hitna pomoć donela sendviče odbornicima koji su odlučili da prespavaju u skupštinskoj sali, pesmi „Izađi, mala“ i kako kažu Paraćinci, jednom opštem cirkusu koji je organizovao SNS.

 

(Medijski sadržaji nastali su realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

 

Prethodni tekstPoljoprivrednici će moći da kupe oranice na kredit
Sledeći tekstParaćin dostojanstveno odao poštu precima – „Besmrtni puk“ marširao gradom

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime