NAPUŠTENE KAMILE PRONAŠLE DOM U JAGODINI

0

Kamile italijanskog cirkusa „Monte Karlo“ koje je vlasnik ostavio u naselju Dahna kod Podgorice (Crna Gora), biće zbrinute u Zoološkom (ZOO) vrtu „Tigar“ u Jagodini, potvrdjeno je danas Tanjugu u ZOO.

Reč je o dve kamile koje je vlasnik cirkusa ostavio sa još oko 15 životinja, u tako lošim uslovima da je većina uginula.

Cirkus je Crnu Goru napustio u septembru prošle godine, a vlasnik je dao saglasnost da mogu biti zbrinute u Srbiji.

U ZOO-u ističu da su u stalnoj komunikaciji sa Upravom za veterinu Ministarstva poljoprivrede i Upravom za inspekcije poslove oko pribavljanja raznih papira, srtifikata i prevoda sa srpskog na crnogorski jezik, kako bi kamile budu transportovane iz Crne Gore.

„Kamile su napaćene zbog neadekvatnih uslova u kojima su držane ali se tvrdi da su zdrave. Ipak njih će pregledati naš veterinar, napominju u ZOO.

Dolazak kamila se očekuje brzo.

ZOO vrt u Jagodini je u novembru prošle godine zbrinuo i 14 mladunčadi nojeva starih tri meseca koji su na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom oduzeti jednom državljanu Nemačke, jer ih je švercovao bez papira u automobilu opel kadet.

Nemac je vozio 18 malih nojeva, ali je četvoro uginulo, pre dolaska ekipe ZOO vrta. Svih 14 koje je preuzeo ZOO vrt u Jagodini su ostali živi i sada su, posle karantina, raspoređeni po ZOO vrtovima u Srbiji, podsećaju u ZOO „Tigar“.

Zbog dobrog poslovanja, brige, odnosa prema životinjama i uslovima koje ima, ZOO vrt u Jagodini je određen za karantin životinja.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime