JAGODINA ĆE BITI DOMAĆIN PETORICI GRADONAČELNIKA SAD

0

Predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma ugovorio je posetu delegacije, čiji će deo biti i predsednik Privredne komore Vašingtona, tokom inauguracije predsednika Donalda Trampa

Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković – Palma izjavio je danas da će Jagodina od 20. do 25. juna biti domaćin petorici gradonačelnika SAD.

 „Sa gradonačelnicima biće i predsednik Privredne komore Vašingtona i predsednik Asocijacije „Sister Cities International“ koju čini 600 gradova iz SAD i 2.300 gradova iz celog sveta, rekao je Marković novinarima.

On je dodao da će i Jagodina ove godine postati član te asocijacije, a ugovor će biti potpisan prilikom posete američke delegacije Jagodini.

„Njihovu posetu sam ugovorio kada sam 20. januara bio u Americi, na inauguraciji predsednika Donalda Trampa“, rekao je Marković, uz ocenu da je Srbiju tamo predstavio na najbolji mogući način.

Reč je o brojčano najvećoj delegaciji gradonačelnika iz jedne države koja će doći u Jagodinu i Srbiju i ja ću pozvati na taj sastanak najmanje 50 gradonačelnika iz Srbije, dodao je on, izrazivši uverenje da će delegaciju primiti i premijer i predsednik Srbije.

Marković, koji je i lider Jedinstvene Srbije, je istakao i da ta politička stranka „ima zadatak da pravi dobre odnose sa svim zemljama ne samo sa zemljama na Balknau“.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime