NA LIKOVNOJ KOLONIJI U KONČAREVU ZA BOLESNU DECU SKUPLJENO 6.944 EVRA I 164.500 DINARA

0

U porti hrama Sv Jovana Krstitelja u Končarevu, juče je završena trodnevna likovna kolonija. Jagodinski privrednici kupili su slike i obezbedili za svaku od sedam porodica sa bolesnom decom, a koje su materijalno ugrožene, po 992 evra i 23.500 dinara. Ukupan prihod od prodatih slika je 6.944 evra i 164.500 dinara.

„Veoma sam zahvalan privrednicima, jagodinskim biznismenima, mojim prijateljima koji su se odazvali pozivu i učestvovali u kupovini dela slikara i vajara koji su učestvovali na koloniji. Zahvalnost i umetnicima koji su učestvovali na likovnoj koloniji. Ovaj novac svakoj od sedam najugroženijih porodica će pomoći u njihovoj borbi za ozdravljenje dece ili u borbi za lakši život njihove dece. Likovna kolonija biće manifestacija koja će se održavati svake godine“ rekao je predsednik Skupštine grada, Dragan Marković Palma.

20

Prodaja je obavljena na licu mesta kao i podela sredstava porodicama. Prodaji su se odazvali svi važniji jagodinski privrednici na poziv predsednika Skupštine grada Dragana Markovića Palme. Deca iz ovih porodica boluju od karcinoma, srčanih problema, cerebralne paralize, teških bubrežnih bolesti. Starosti su od 2 do 15 godina.

2423

Koloniju je 12. maja otvorio akademik Svetomor Arsić – Basara, a na njoj je učestovalo 26 umetnika iz Beograda, Niša, Pirota, Jagodine, Kragujevca, Pančeva, Paraćina…
Hram Sv Jovana Krstitelja u Končarevu zadužbina je porodice Marković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime